Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harrys möte med William och Kate

Meghan och prins Harry anlände själva till framförandet.Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Meghan bar en svart klänning och den traditionsenliga vallmon till minne av de som gett sina liv för rikets säkerhet.Foto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Prins William och Catherine anländer till Royal Albert Hall i Kensington, LondonFoto: CHRIS JACKSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Prinsarna och deras hustrur satt en bit ifrån varandra under kvällen. Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Meghan och prins Harry satt på mer än armlängds avstånd från prins William och Kate under lördagens hyllningsceremoni i London. 

Det var första gången prinsparen sågs tillsammans sedan Harry bekräftade sprickan mellan bröderna i en TV-dokumentär.

Samtliga arbetande medlemmar i den brittiska kungliga familjen befann sig i Royal Albert Hall för den årliga Royal British Legion Festival of Remembrance.

I Storbritannien och i stora delar av Samväldet högtidlighålls Remembrance Sunday, på svenska kallad Hågkomstens dag, för att hedra de som offrat sina liv för landet i krig och konflikt.

Under lördagskvällen hålls en föreställning på Royal Albert Hall i Kensington, och kungafamiljen var under gårdagen som vanligt på plats.

Drottning Elizabeth II satt som sig bör längst fram på den kungliga balkongen, med prins Charles och prins William på vardera sidan. 

Prins Philip, hertigen av Edinburgh, 98, pensionerade sig officiellt för två år sedan och var under gårdagen inte på plats.

Bekräftade sprickan

Även prins Harry och prins William var på plats, tillsammans med sina fruar: Meghan, hertiginnan av Sussex och Kate, hertiginnan av Cambridge.

Lördagens föreställning var första gången bröderna setts offentligt tillsammans sedan prins Harry bekräftade ryktena om en spricka mellan dem.

– Saker händer, det är oundvikligt när man är en del av den här familjen, sade prins Harry i dokumentären på brittisk tv-kanalen ITV.

– Vi är bröder, det har varit dåliga dagar och goda dagar. Vi träffar inte varandra lika mycket som vi brukade göra.

Under konserten befann sig prinsparen en bra bit ifrån varandra, då sittplatserna bestäms av tronföljden.

Till minne av första världskriget

Remembrance Sunday infaller den söndag i november som är närmast den 11 november.

Den 11 november är Stilleståndsdagen, till minne av stilleståndsavtalet som ledde till första världskrigets slut.

Striderna på västfronten avslutades klockan 11 den 11 november 1918 - ”den elfte timmen på den elfte dagen i den elfte månaden”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.