Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harrys kungliga boende – en lyxig strandvilla

Lyxvillan på Vancouver Island i Kanada uppges vara värd motsvarande 130 miljoner kronor.Foto: STELLA PICTURES IMP FEATURES
Meghan och Harry har spenderat mycket tid i Kanada de senaste månaderna.Foto: MEGA CHANNEL / MEGA TT NYHETSBYRÅN

Här är Meghan och Harrys ”hemliga” boende i Kanada – en lyxvilla värd drygt 130 miljoner kronor som de hyr.

Men vem som är ägaren är höljt i dunkel.

– Häromkring vet vi hur man bevarar en hemlighet, säger en granne till den stora strandvillan till engelska The Sun.

De åkte dit för att fira jul och nyår, men efter beskedet att de vill lämna det brittiska kungahuset ser det ut som att Meghan, hertiginnan av Sussex, hennes prins Harry och lille sonen Archie blir kvar på andra sidan Atlanten.

Och deras boende på halvön Saanich på Vancouver Island i sydvästra Kanada kan verkligen kallas kungligt.

The Sun uppger att kungahuset inte vill säga vem som äger den enorma strandvillan på 1 060 kvadratmeter med bland annat åtta badrum och en egen pizzaugn.

Lyxvillan är värderad till 130 miljoner kronor

Om inte släkt och vänner ryms där kan de inkvarteras i gästhuset på mer anspråkslösa 220 kvadrat – med tre sovrum och två badrum.

Hela fastigheten, som ligger avskilt och naturligtvis i stort sett helt utan insyn, är värderad till motsvarande drygt 130 miljoner kronor.

Hela området runt sjötomten kallas Milles Fleurs och drivs av Towner Bay Country Club. Sammanlagt förvaltar bolaget 27 egendomar på halvön. Det är inte möjligt att köpa ett hus eller en tomt på vanligt sätt.

I stället måste man inhandla ett medlemskap i countryklubben. Som alltså står som ägare till samtliga hus med en magisk utsikt över Salish Sea, en del av norra Stilla havet.

Det är oklart vem som äger den lyxiga strandvillan.Foto: STELLA PICTURES IMP FEATURES
Här finns det plats runt middagsbordet när vänner hälsar på.Foto: STELLA PICTURES IMP FEATURES
Villan uppges vara på 1 600 kvadratmeter.Foto: STELLA PICTURES IMP FEATURES

Ägaren ska vara en omstridd rysk entreprenör

The Sun skriver att innehavaren till Megan och Harrys boende påstås vara en rysk entreprenör med en inte helt fläckfri historia. 

Gruvmagnaten Frank Giustra, 62, har också pekats ut som den som lånat ut sitt hus.

Men på Twitter förnekar miljardären sin inblandning – eller att han ens äger huset, rapporterar Daily Mail. 

Upplägget med medlemskap i stället för direkt ägande har kritiserats. Det anses vara ett sätt att hemlighålla identiteten på de boende på denna del av Vancouver Island – och anses även kunna användas för skatteflykt och pengatvätt.

Vad det kostar att hyra lyxvillan är okänt, men Meghan och Harry blir knappast panka av att bo där – Kanadas premiärminister Justin Trudeau har lovat att slanta upp. En kostnad som då landar i knät på landets skattebetalare.

The Sun skriver också att till hyreskostnaden kommer en rejäl summa för säkerhetsarrangemangen kring det kungliga paret.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.