Meghan och Harry tillbaka efter föräldraledigheten

Se den omtalade intervjun med prins Harry och Meghan.
Prinsparets första resa sedan flytten från Kanada blir ett framträdande på en vaccingala i New York.
Foto: STELLA PICTURES/SPLASH NEWS
Det var i våras som prins Harry och Meghan Markle gjorde en stor intervju med Oprah Winfrey, där rasistanklagelser mot det brittiska kungahuset framkom.
Foto: JOE PUGLIESE / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry, 37, och Meghan Markle, 40, gör sitt första officiella gemensamma framträdande inför publik sedan dottern Lilibet kom till världen.

Det är också parets första uppdragsresa tillsammans sedan flytten till Kalifornien och den omtalade intervjun med Oprah Winfrey.

På lördag åker de till New York för att göra ett delta under en vaccingala, enligt Daily Mail.

Sedan prinsparet flyttade till Kalifornien och sa ifrån sig sina kungliga plikter i mars förra året, har de inte gjort någon officiell resa ihop.

I våras gjorde de dessutom den omtalade intervjun hos Oprah Winfrey, där bland annat rasistanklagelser mot det brittiska kungahuset kom fram.

Men nu kliver prins Harry och Meghan, hertiginnan av Sussex, ut i offentligheten tillsammans igen. I helgen åker de nämligen till New York för att delta i 'Global Citizen Live' – en gala där alla G7- och EU-länder uppmanas dela med sig av vaccindoser mot covid-19 till länder som själva har brist på vaccin.

”Vi måste fortsätta distribuera vaccinet rättvist, och genom det, återupprätta tron på vår gemensamma mänsklighet. Det här uppdraget kunde inte vara viktigare”, har prinsparet tidigare sagt.

På scen med Ed Sheeran

På galan, som även hålls samtidigt i städer som London och Lagos, kommer artister som Ed Sheeran, Elton John, Kylie Minogue, Metallica och Coldplay att spela.

Det är inte första gången prins Harry och Meghan Markle har engagerat sig för allas rätt till vaccin mot covid-19. I maj deltog prins Harry i ett liknande event i Los Angeles, medan den då höggravida Meghan stannade hemma. 

Där hyllade han sjukvårdspersonalen som har arbetat i frontlinjen och uppmanade rika länder att dela med sig av vaccinet till världens fattigare länder.

Hör prins Harry i podcastintervju:

Prins Harry berättar okända detaljer om uppväxten och förhållandet i podcastintervju.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.