Meghan och Harry tänkte namnge ”kungliga rasisten”

Meghan och Harry intervjuades av Oprah Winfrey
Foto: JOE PUGLIESE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Skärmdump / CBS

Prins Harry och hertiginnan Meghan funderade länge på om de skulle namnge den kunglighet de ankklagade för rasistiska kommentarer innan deras son Archie föddes.

Meghan ska till slut ha sagt till Oprah Winfrey att den detaljen skulle förstöra alltför mycket.

Det hävdas i en uppdaterad biografi om paret som Daily Mail kommit över.

Prins Harrys och hertiginnan Meghans intervju med Oprah Winfrey blev vida omtalad. Inte minst för uttalandet att någon, icke namngiven, medlem av kungafamiljen uttalat oro kring vilken hudfärg Archie skulle få när han föddes.

I en uppdaterad version av biografin ”Finding Freedom” skriver nu författarna Omid Scobie och Carolyn Durand att paret funderade över att namnge personen som oroat sig över hudfärgen – men att den skada det skulle ha gjort var för stor. 

Bara ytliga samtal med prins Charles

I den uppdaterade versionen nämns ytterligare uppseendeväckande detaljer. Prins Harry och prins William ska ha samtalat vid flertalet tillfällen, men när det gäller förhållandet mellan Harry och prins Charles är det värre. De ska bara ha talats vid ytligt, skriver författarna. 

Enligt boken är känslorna i kungahuset fortfarande svallande efter intervjun. Prins William ska ha blivit rasande – och prins Harry och Meghan uppges i sin tur vara djupt besvikna över hur kungahuset reagerade.

– Det kommer att behövas någon typ av bekräftelse och förståelse kring vad paret Sussex (Harry och Meghan) gick igenom för att några framsteg ska kunna göras, säger en källa.

I ett uttalande efter intervjun skrev kungahuset att ”minnena kan vara olika”, något som fick Harry och Meghan att anse att man inte ville ta fullt ansvar.

Meghan Markles nya projekt för kvinnor

Meghan fyllde 40 år

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.