Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harry tackar nej till drottningen

Vem är Meghan - hertiginna av Sussex.
Meghan och Harry har tackat nej till att hälsa på drottningen på Balmoral.Foto: REX/IBL
Drottning Elizabeth spenderar somrarna på slottet Balmoral i Skottland.Foto: JEREMY SELWYN / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Harry och Meghan har valt att inte hälsa på drottningen på hennes sommarslott Balmoral i Skottland.

Hertigparet ska ha tackat nej, och skyllt på att sonen Archie är för ung för att resa, enligt The Sun.

Detta trots att familjen rest både till Frankrike och Ibiza under de senaste veckorna.

Hela den kungliga familjen bjuds varje år in till slottet Balmoral för att någon gång under de två månader som drottning Elizabeth semestrar där komma och hälsa på.

Förra året tackade prins Harry och Meghan nej, eftersom den senare då var i ett tidigt stadium av sin graviditet.

I år har en strid ström av familjemedlemmar, inklusive prins William, Kate och deras tre barn, kommit och gått på det stora skotska slottet – men inte Meghan och Harry.

Skyller på Archie – men åker till Ibiza

– Harry och Meghan hade inga planer på att åka till Balmoral den här sommaren, eftersom de tycker att Archie är för liten, sa en kunglig källa till The Sun.

– Det är lite konstigt, eftersom hans ålder inte hindrade dem från att ta med honom till Ibiza en hel vecka, och sen åka och hälsa på Elton John i Frankrike.

Meghan och Harry fick hård kritik efter att det framkommit att de rest med privatjet fram och tillbaka både till Ibiza och Frankrike.

Prins Harry försvarade sig sedan med att det hade varit nödvändigt, för familjens säkerhet – ett argument som avfärdades av brittisk press då hans bror William, som blir kung efter pappa Charles, bara någon vecka innan rest reguljärt med hela familjen till och från Balmoral.

Meghan ”gillar inte jakt”

Enligt The Sun kan deras ha föranletts av att ”det mest är jakt, skytte och fiske” som gäller på Balmoral – och blodsport faller inte Meghan i smaken. 

I en intervju från 2016 berättade Meghan att hon försöker äta veganskt i veckorna, men att hennes matvanor är lite mer flexibla på helgerna. 

Dock indikerade hon att detta snarare var av hälsoskäl än en aversion mot att äta döda djur.