Meghan och Harry njuter av barnfria resan till New York

Meghan och Harry njuter av sina dagar i New York.
Foto: SHUTTERSTOCK
Meghan och Harry besökte flera ikoniska platser i New York. Här vid 9/11 Memorial & Museum.
Foto: JOHN ANGELILLO/ UPI/ SHUTTERSTOCK

Röda mattan har rullats ut för prins Harry och hertiginnan Meghan i New York. 

Det kungliga paret njuter av sin första offentliga resa efter dottern Lilibets födsel.

Drinkar, sightseeing och politiska möten har rivits av i en rasande takt.

Prins Harry och hertiginnan Meghan lämnade Los Angeles för New York på onsdagen. Paret är i New York för en gala på fredag, Global Citizen Live, som syftar till en mer jämlik distribution av covidvaccin. 

Men dessförinnan roar de sig – och träffar politiska höjdare.

Tredagarstrippen är Harry och Meghans längsta frånvaro från dottern Lilibet sedan hon föddes i juni. Det är inte känt vem som tar hand om barnen när paret är i New York, men Meghans mamma Doria sägs ofta hjälpa till med barnen.

Resan är också den första i offentligheten sedan Lilibet föddes – och kanske den största sedan de lämnade det brittiska hovet.

Exklusivt hotell – Dianas favorit

Paret bor på Carlyle Hotel, uppger Daily Mail, där sviterna går på uppåt 50 000 kronor natten. Hotellet sägs ha varit prinsessan Dianas favorit i New York. 

Det var också där, i hotellets exklusiva Bemelmans Bar, Harry och Meghan, enligt vittnen, drack martini tillsammans med designern Misha Nonoo och hennes make Mike Hess.

Under torsdagen har det handlat om sightseeing, med ett tidigt morgonbesök vid One World Trade Center. Där togs de emot av borgmästaren Bill DeBlasio, hans hustru Chirlane McCray, nya guvernören Kathy Hochul – och ett stort uppbåd av säkerhetspersonal. Därefter blev det ett kort besök på 9/11 Memorial & Museum, innan det var dags för nästa politiska toppmöte. På 50 UN Plaza träffade de USA:s FN-amabssadör Linda Thomas-Greenfield, som delade med sig av mötet på Twitter.

”Underbart möte med prins Harry och Meghan, hertigen och hertiginnan av Sussex. Viktigt smatal om covid, rättvisa mellan olika etniciteter och ökad medvetenhet om psykisk hälsa”, skriver hon.

https://twitter.com/USAmbUN/status/1441106513334919172

Även på torsdagskvällen tog sig Harry till Bemelmans Bar på Carlyle Hotel, skriver Daily Mail och visar bilder på festligheterna. Tillsammans med två män och en kvinna – samtliga oidentifierade – drack han ett glas vitt vin och pratade med sina bordskamrater under 45 minuter innan han lämnade baren. Meghan fanns inte med.

Bildbeviset på att prins Harry minns fel

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.