Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan och Harry fick stående ovation

Från 31 mars får de inte längre använda sina titlar.
Meghan och Harry är ute på sin sista turné som kungliga högheter.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA SIPA USA

Harry och Meghan gjorde på lördagen ett av sina sista framträdanden som kungliga högheter.

Paret fick en stående ovation när de besökte en konsert i Royal Albert Hall – Harry i röd officersjacka och Meghan i en matchande klänning – för 16 000 kronor, skriver Daily Mail.

Prins Harry, 35, är Captain General, alltså formellt högste befälhavare, över kungliga marinkåren i Storbritannien.

I den rollen besökte han och hustrun Meghan, 38, the Mountbatten Festival of Music i Royal Albert Hall i London på lördagen.

Harry bar sin officersuniform med midjekort klarröd jacka, komplett med medaljer från hans tjänstgöring i Afghanistan, och Meghan hade valt en matchande klänning från modeskaparen Safiyaa för 16 000 kronor.

Det rapporterar Daily Mail, som också skriver att paret dök upp med stora leenden på läpparna och fick en stående ovation från publiken i Royal Albert Hall i London när de intog sina platser. 

Sista turnén före ”Megxit”

Hertigen och Hertiginnan av Sussex är ute på sin sista turné av kunglig representation innan de drar sig tillbaka från offentligheten efter den 31 mars – en tilldragelse som i brittisk press kommit att omskrivas som ”Megxit”.

Arrangemanget, som godkändes av drottningen i januari, innebär att paret får större frihet att leva det liv de själva vill – bland annat vill de delvis bo i Kanada. I gengäld kommer de inte längre att tituleras kungliga högheter och förlorar sitt apanage. 

Harry kommer också att fråntas sina militära titlar. Lördagskvällens framträdande är alltså hans sista som Captain General, en titel han ärvde från sin farfar prins Philip, 98, år 2017.

Konserten i Royal Albert Hall markerar att det i år är 75 år sedan andra världskrigets slut och att det är 80 år sedan de brittiska specialstyrkorna bildades på dåvarande premiärministern Winston Churchills initiativ.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.