I en vit basker och ett stort leende deltog Meghan Markle i Storbritanniens officiella Commonwealth Day-ceremoni. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFFI en vit basker och ett stort leende deltog Meghan Markle i Storbritanniens officiella Commonwealth Day-ceremoni. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF
I en vit basker och ett stort leende deltog Meghan Markle i Storbritanniens officiella Commonwealth Day-ceremoni. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF
Prins Wiliam, Kate Middleton, Meghan Markle och prins Harry på väg in i Westminster Abbey där ceremonin hölls. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFFPrins Wiliam, Kate Middleton, Meghan Markle och prins Harry på väg in i Westminster Abbey där ceremonin hölls. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF
Prins Wiliam, Kate Middleton, Meghan Markle och prins Harry på väg in i Westminster Abbey där ceremonin hölls. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF
Meghan Markle tog emot blommor och pratade med flera av barnen på plats vid ceremonin. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFFMeghan Markle tog emot blommor och pratade med flera av barnen på plats vid ceremonin. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF
Meghan Markle tog emot blommor och pratade med flera av barnen på plats vid ceremonin. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF
Meghan Markle med sin prins och blivande make Harry. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFFMeghan Markle med sin prins och blivande make Harry. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF
Meghan Markle med sin prins och blivande make Harry. Foto: KEN GOFF / STELLA PICTURES KEN GOFF

Meghan Markle ”mycket förväntansfull” inför bröllopet med prins Harry

Publicerad

Blivande prinsessan Meghan Markle, 36, småpratade med elever och lärare under sitt första officiella åtagande tillsammans med drottning Elisabeth II vid måndagens Commonwealth Day-ceremoni i London.

— Vi gratulerade henne till förlovningen och hon svarade att hon är ”mycket, mycket förväntansfull”.

Det var på måndagen som den amerikanska skådespelerska Meghan Markle spred glädje bland de 100 elever och lärare från hela Storbritannien som samlats utanför Londons storslagna kyrka Westminster Abbey för att får en glimt av prinsparet. 

Meghan Markles framträdande var hennes första officiella tillsammans med drottningen och en del i uppmärksammandet av Commonwealth Day, en högtidsdag för hela det brittiska riket.

Meghan Markle tog sig tid att stanna och prata med flera av de barn och elever som samlats för att få en skymt av den blivande kungligheten.Foto: STR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Skådespelerskan log och tog sig tid at småprata med flera av de samlade, skriver Daily Mail. Till rektorn Holly Hartley från Thistley Hough Academy i Stoke on Trent berättade hon om sina känslor inför det stundande bröllopet den 19 maj.

–  Vi gratulerade henne till förlovningen. Hon var jätteglad och svarade att hon är ”mycket, mycket förväntansfull”. Hon pratade med oss en stund, vilken trevlig kvinna, säger Holly Hartley.

Meghan Markle på väg ut från Westminster abbey.Foto: ANDREW PARSONS / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Meghan Markles första framträdande med drottningen

På plats vid ceremonin fanns även prins William och Kate Middleton, prins Charles och hustrun Camilla samt Storbritanniens drottning Elisabeth II. 

Drottning Elisabeth II, prins Charles, Prins Harry och Charles hustru Camilla vid ceremonin i Westminster Abbey.Foto: PAUL GROVER / AFP POOL

LÄS MER: Sista hindret ur vägen – nu kan de gifta sig

 

– Ceremonin var vacker, speciellt kören och musiken, sa sådespelerskan till läraren David Swindells och eleven Liam Maloney från St Cuthbert's Catholic High School i Newcastle efteråt, skriver Daily Mail.

Att Meghan Markle tilläts delta vid ceremonin tillsammans med sin prins ses som ett erkännande av drottning Elisabeth II, menar brittiska medier. Om två månader gifter sig prinsparet i St George's Chapel på Windsor Castle i England.

 

LÄS MER: Nya detaljer avslöjade – så blir Meghan Markles bröllop

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.