Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghan Markle går hem hos drottning Elizabeth

Den brittiska kungafamiljen samlad med både Meghan Markle och drottningen.Foto: JULIE EDWARDS/AVALON.RED / AVALON.RED B4171
Meghan Markle gifte sig med prins Harry den 19 maj.Foto: NILS JORGENSEN / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES
Drottning Elizabeth.Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

Meghan Markle går hem hos sin makes farmor – och kan så småningom få kalla drottning Elizabeth ett alldeles speciellt smeknamn, skriver Daily Express.

Samtidigt ska de båda på en gemensam tågresa.

Skådespelerskan Meghan Markle, 36, är nu officiellt medlem i den brittiska kungafamiljen, efter att ha gift sig med prins Harry, 33. Och hon tycks komma väl överens med sin makes farmor, drottning Elizabeth.

Daily Express skriver att Markle nu ska resa till grevskapet Cheshire tillsammans med drottningen för att öppna en bro och en teater under torsdagen. I samband med det har hon fått en exklusiv inbjudan:

En nattlig resa till grevskapet i det kungliga tåget, drottningens privata tåg.

 

LÄS MER: Så styrs Meghans nya liv av drottning Elisabeth 

 

Meghan Markle reser med drottning Elizabeth

Det är en ärofylld inbjudan varken prins Harry eller prins Williams hustru Kate Middleton, hertiginna av Cambridge, har fått tidigare, skriver Daily Express.

Meghan Markle gifte sig med prins Harry den 19 maj.Foto: NILS JORGENSEN / I-IMAGES / POLARIS POLARIS IMAGES

Och det är inte enda sättet drottningen visar sin uppskattning gentemot Markle på.

Enligt Daily Express kan den före detta skådespelerskan också få tillåtelse att kalla drottningen för ett alldeles speciellt smeknamn: ”Mama”.

Det sägs vara ett smeknamn som bara de som är närmast drottningen får använda, bland annat ska prinsessan Diana ha kallat sin svärmor för det när hon levde. Även Sarah Ferguson, som tidigare var gift med drottningens son prins Andrew, ska ha fått använda smeknamnet.

 

LÄS MER: Meghans premiär – bredvid drottningen 

Drottning Elizabeth.Foto: ALASTAIR GRANT / AP TT NYHETSBYRÅN

Markles smeknamn på drottningen

Det kan dock dröja innan Meghan Markle faktiskt använder ”Mama”, säger experten Ingrid Seward, redaktör på Majesty magazine, till Daily Express.

– När Meghan hälsar på drottningen kommer hon kalla henne ers majestät och niga, säger Ingrid Seward till tidningen.

Ers majestät väntas sedan bli ”Ma'am” och sedan ”Mama” när Meghan Markle ”lär känna drottningen som Diana gjorde”.