Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghan Markle bryter kungliga traditionen

Meghan Markle valde att ta ställning i debatten om #MeToo. Foto: CHRIS JACKSON / AVALON.RED B68
Även prins Harry, Kate och prins William var med när Meghan Markle valde att bryta mot hovets tradition. Foto: / AVALON.RED B68
Drottning Elizabeth hörs aldrig välja sida i Brexit till exempel. Foto: JONATHAN HORDLE/REX SHUTTERSTOCK / JONATHAN HORDLE/REX SHUTTERSTOCK REX FEATURES

Engelska kungligheter ska inte vara delaktiga i politiska diskussioner.

Därför hörs aldrig drottning Elizabeth välja sida i Brexit till exempel.

Men nu har Meghan Markle gått emot traditionen - hon tar tydlig ställning i debatten kring #MeToo, skriver Vogue.

På onsdagen deltog Meghan Markle tillsammans med prins Harry, Kate och prins William i sitt första möte med The Royal Foundation Forum. Hon valde där att bryta mot en anrik tradition, skriver Vogue.

Vanligtvis pratar inte medlemmar av den engelska kungafamiljen om politik. 2015 gick prins Charles mot traditionen och skickade meddelanden till brittiska politiker. Detta skapade en kris i monarkin.

 

LÄS MER: Spice Girls kan sjunga på kungliga bröllopet 

 

Nu har Meghan Markle valt att även hon utmana den gamla seden. På mötet tog hon tydlig ställning till #MeToo:

"Jag hör många prata om att fickor har blivit starkare och att kvinnor har blivit starkare - man kan höra människor som säger att de hjälper kvinnor att hitta sina röster. Jag håller inte alls med om att det behövs för kvinnor behöver inte hitta sina röster, de behöver bli starkare så att de vågar använda den, och människor måste tvingas att lyssna."

Kate höll sig neutral

Många vill inte kalla #MeToo för en politisk fråga, snarare en internationell angelägenhet. Men kungahuset har ändå varit försiktigt med att kommentera ämnet - tills nu. Meghan Markle fortsätter:

"Med så många kampanjer som #MeToo och Time's Up just nu, så finns det ingen bättre tid att fortsätta att belysa kvinnor som känner sig starka och människor som stöder dem." 

 

LÄS MER: Meghan Markle fortsätter att bryta mot traditionerna 

 

På BAFTA-galan valde merparten av gästerna att bära svart för att stödja #MeToo-rörelsen. Men Kate som besökte galan var klädd i en grön klänning med ett svart ordensband. 

Hon valde alltså inte att göra ett tydligt politiskt ställningstagande, som Meghan Markle nu vågade.