Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Meghan kan ha brutit mot kungliga seden

Under ett utlandsbesök i Irland ska Meghan ha utryckt att hon var "nöjd" över att folkomröstningen ledde till friare abortlagar. Foto: JAMES WHATLING / MEGA / JAMES WHATLING / MEGA MEGA
Under sammankomsten hos ambassadören träffade Meghan den irländska senatorn Catherine Noone. Foto: AVALON.RED B68
I maj röstade Irland ja till att liberalisera landets mycket stränga abortlagstiftning. Foto: JAMES SHAW / AVALON.RED B5327

Hertiginnan av Sussex första officiella utomlandsbesök löpte inte helt problemfritt. 

Trots att det är tabu för kungligheter att tala öppet om sina politiska åsikter ska Meghan ha uttryckt att hon var ”nöjd” över liberaliseringen av den irländska abortlagstiftningen, rapporterar The Irish Times

Meghan gjorde sitt första officiella utlandsbesök tillsammans med sin make, prins Harry, i Irland denna vecka. På schemat fanns bland annat ett besök till den brittiska ambassadörens tjänstebostad. 

Under sammankomsten hos ambassadören träffade Meghan den irländska senatorn Catherine Noone som efteråt twittrade om mötet:

”Hertiginnan och jag hade ett samtal om resultatet av den nyligen skedda omröstningen – hon betraktade det med intresse och var nöjd över resultatet.”

I maj röstade Irland ja till att liberalisera landets mycket stränga abortlagstiftning. 

"Hon verkade nöjd"

Andra Twitter-användare påpekade då att Noone, genom sina tweet, kan ha orsakat problem för Meghan. Detta eftersom medlemmar i kungafamiljen är förbjudna från att uttala sig politiskt i offentligheten. 

”Jag borde säga att hon verkade nöjd – hon var intresserad och väldigt betänksam, inte alls politisk”, skrev Noone då. 

Noone valde senare att radera samtliga inlägg om deras samtal och publicerade i stället en bild med texten: ”Det var ett nöje att få träffa prins Harry och hertiginnan av Sussex i brittiska ambassadörens residens i kväll".

 

https://twitter.com/senatornoone/status/1016798061958492160

LÄS MER: Så styr kungafamiljen Meghan Markles liv 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!