”Meghan gick från bländande till besvärlig till diktatorisk”

Höjdpunkterna från omtalade intervjun med Harry och Meghan
Drottning Elizabeth och övriga kungafamiljen gjorde stora ansträngningar för att hjälpa Meghan anpassa sig till livet som kunglighet enligt en ny bok.
Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED 2021 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES NUNN
Prins William och hertiginnan Kate.
Foto: DPPA / DPPA/SIPA USA

Hertiginnan Meghan har hävdat att hon knappt fick någon hjälp av kungafamiljen att anpassa sig till livet vid hovet.

Men en ny bok skjuter ner hennes anklagelser genom att detaljerat beskriva hur drottningen och övriga kungafamiljen gjorde stora ansträngningar för att stötta henne.

”Folk gjorde allt för dem. De fick bröllopet de ville ha, huset, kontoret, pengarna, staben och resorna de ville ha för att inte tala om hela familjens stöd. Vad mer ville de ha?”, säger en källa vid hovet i boken enligt Daily Mail.

Författaren Andrew Mortons bok ”Meghan: A Hollywood Princess” slår fast att drottning Elizabeth försåg Meghan med ”en formidabel stab” för att hjälpa henne anpassa sig till livet som kunglighet, tvärtemot vad Meghan själv har påstått i intervjuer. Hovets personal lade till exempel hundratals timmar på att bevaka sociala medier och hot rapporterades till polisen enligt Morton.

Drottning Elizabeth gav också sin erfarna privatsekreterare Samantha Cohen i uppdrag att förklara arbetet inom monarkin och samväldet för Meghan före bröllopet. Drottningen gav dessutom paret en ”gyllene biljett” genom att ge dem nyckelroller i samväldet.

”Den här globala rollen frigjorde paret från att ständigt jämföras med William och Kate vad gäller mode, livsstil och personligheter”; skriver Morton.

Prins Harry och hertiginnan Meghan.
Foto: JACKSON LEE / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

”Meghan gick från att vara bländande till besvärlig”

Därför kom det som en fullständig överraskning för övriga kungafamiljen när Meghan under en Sydafrikaresa 2019 levererade skarp kritik, något som senare skulle upprepas åtskilliga gånger.

”Inom några månader gick Meghan från att vara bländande till besvärlig och sedan diktatorisk”, skriver Morton.

Läget förvärrades av att hertiginnan Kate och Meghan aldrig riktigt fann varandra enligt Morton.

”Harry och Meghan kände sig också utmobbade av prins Williams attityd”, skriver Morton och fortsätter:

”Som Harry och Meghan såg det var det de två mot världen – och det började inkludera kungafamiljen.”

Tronföljden och kungafamiljen – här är brittiska kungahuset

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.