Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Meghans ord om Harry: ”Hans själ krossades”

Detta har hänt.
Enligt en vän till Meghan ”led” prins Harry av att vara en del av det brittiska kungahuset.Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Meghan har berättat för vänner att deras beslut att lämna det kungliga livet är ”det bästa som kunde hända Harry”.Foto: DAVID ROWLAND / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Det är ännu inte klart var paret kommer att bo permanent, men har för tillfället lånat ett hus på Vancouver Island, British Columbia, Kanada.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Meghan, hertiginnan av Sussex, har sagt att prins Harry led av att vara en del av det brittiska kungahuset, enligt en vän som intervjuats av Dailymail.com.

Enligt Meghan, 38, var deras beslut att lämna sina kungliga roller ”det bästa som någonsin kunde ha hänt Harry”.

– Hon sa att hans själ krossades, och att hon inte kunde se honom lida mer, berättar vännen.

Meghan och prins Harry har äntligen återförenats i Kanada, där de nu planerar att börja sina nya liv, utanför det brittiska kungahuset.

Hertigen och hertiginnan av Sussex har varit tydliga med att de anser sig ha tvingats ut ur Storbritannien på grund av en ”toxisk” situation inom den kungliga familjen, och på grund av den uppmärksamhet de genererat i media.

Enligt en vän till Meghan som talat med Dailymail.com anser hertiginnan att det var tack vare hennes kärlek som prins Harry äntligen kunde ta steget och lämna kungahuset.

– Meghan har berättat för sina nära vänner att det här är det bästa som någonsin kunde hända Harry, säger vännen.

– Hon säger att, precis som för henne själv, så krossades hans själ, och hon kunde helt enkelt inte stå ut med att se honom lida längre.

Känner sig hemma i Kanada

Enligt vännen så känner Meghan och Harry ingen brådska att hitta ett eget, mer permanent, hem i Kanada.

De bor för tillfället i en 132-miljoners villa på Vancouver Island, British Columbia, som paret har fått låna på obestämd tid.

– Meghan känner sig mer hemma där än hon någonsin gjorde i Storbritannien, säger vännen till Dailymail.com.

Trots att paret nu officiellt ”slutat” som kungligheter är det fortfarande en hel del jobb kvar gällande vem som ska stå för notan för familjens polisbeskydd.

Prins Harry anlände i Kanada i går, flankerad av två brittiska poliser, och hertiginnan Meghan följdes av en brittisk och en kanadensisk polis när hon fotograferades under en promenad i en park på Vancouver Island.

Britter reagerar på Harrys och Meghans beslut:

Ilskan mot prins Harry och Meghan efter beslutet: ”Slag i ansiktet”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.