Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Medarbetaren avslöjar: Så är det att jobba för Sofia

Prinsessan Sofia brinner för att arbeta mot näthat, berättar medarbetaren. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Nu har hon och maken lanserat en ny kampanj som de båda är högst involverade i. Foto: CAROLINA BYRMO / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Hur är det att jobba för prins Carl Philip och prinsessan Sofia?

I en intervju med P4 Stockholm berättar Essi Alho, projektledare på parets stiftelse, om hur det är att jobba för kungligheterna.

– Det är jätteengagerade, säger hon.

I samband med att prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig bildade de också en stiftelse som bär deras namn.

Stiftelsen arbetar mot näthat och mobbning på grund av dyslexi – två hjärtefrågor som såväl Carl Philip som Sofia har personlig erfarenhet av.

 

LÄS MER: Prinsessan Sofia inspireras av Meghan Markles klädval 

 

I förra veckan lanserade stiftelsen en kampanj, #viberättar, som uppmanar barn och unga till att dela med sig av sina erfarenheter av näthat på en sajt som stiftelsen startat.

Medarbetaren berättar: "De är jätteengagerade"

Men hur involverade är Carl Philip och Sofia själva i det dagliga arbetet?

Projektledaren Essi Alho intervjuades på måndagsmorgonen i P4 Stockholm och berättade då hur det är att jobba för prinsparet.

– De är jätteengagerade. Stiftelsens verksamhetsområden, näthat och dyslexi, är deras hjärtefrågor. Mobbning och barn och ungas psykiska hälsa är ämnen som ligger paret varmt om hjärtat, säger hon i intervjun och fortsätter:

– De är jätteengagerade och involverade i kampanjen. Prinsessan spelade in en film där hon introducerade kampanjen och pratar om det här. Det är en väldigt gripande film och det framgår verkligen att hon är engagerad i det här.

"Kan hitta styrka"

Filmen som Essi Alho syftar på var en del av lanseringen av kampanjen. I den riktade sig Sofia direkt till Sveriges barn och unga.

– Vi behöver hjälp från alla er barn och unga, för att förstå oss på er verklighet, säger hon i filmen.

https://www.instagram.com/p/Bj4jJFSlg3h/?taken-by=merhjarta

Essi Alho säger i intervjun med P4 Stockholm att syftet med att dela berättelser är dels att stiftelsen ska få en bättre förståelse för barn och ungas vardag på nätet, men också att man som utsatt ska kunna känna stöd.

 

LÄS MER: Carl Philip och Sofia visar upp ny familjebild – efter dopet  

 

– Man kanske kan hitta styrka i att läsa andras berättelser och inse att man inte är ensam. Vi märker att det är väldigt vanligt att man känner så, säger hon i intervjun med P4 Stockholm.