Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamman pekas ut: ”Viktigt för henne”

Beslutet får konsekvenser.
Meghan och mamma Doria Ragland.Foto: REX/SHUTTERSTOCK / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Doria Ragland anländer till prinsbröllopet år 2018.Foto: GARETH FULLER / AP TT NYHETSBYRÅN

Doria Ragland, mamma till Meghan, hertiginnan av Sussex, har varit en viktig rådgivare under Megxit-processen, rapporterar Mail on Sunday.

Doria, 63, har framför allt varit ett stöd för prins Harry, vars mor prinsessan Diana dog när han bara var 12, enligt tidningen.

– När Meghan och Harry sa att de ville bli ekonomiskt självständiga, lät det väldigt ”Doria”, säger en vän till yogalärarinnan från LA. 

Meghans föräldrar, Doria Ragland och Thomas Markle, separerade när hertiginnan var liten.

Trots att Meghan från 11 års ålder bodde med pappa Thomas är det mamma Doria som inte bara finns kvar i hennes liv, utan som står henne allra närmast av alla.

Under slutet av Meghans graviditet flyttade yogalärarinnan och socionomen Doria in i Forgmore Cottage på Windsor Castle och stannade där under lille Archies första veckor.

”Det lät som hon”

Enligt en nära vän till Doria Ragland, har hennes inflytande varit stort under de många månader som Meghan och prins Harry funderat på att mer eller mindre abdikera.

Enligt vännen märs Dorias inflytande tydligt, speciellt i det uttalande som publicerades på hertigparets Instagram i början av januari.

– När Megan och Harry kungjorde att de lämnar sina jobb som kungligheter för att bli ekonomiskt självständig, lät det omedelbart väldigt ”Doria”, säger vännen till Mail on Sunday.

– Att vara ekonomiskt självständig har alltid varit viktigt för henne.

Vännen berättar att Dorias råd till Megan som liten var ”Ge inte bort mjölken gratis” – alltså ”ge inte bort något av värde utan att få något i utbyte”.

Meghan och Harrys framtid: Inget apanage och inga kungliga titlar

Allt om överenskommelsen mellan drottningen och Harry

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.