Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines val för Adrienne – gör tvärtemot Sofia

Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills tredje barn, prinsessan Adrienne Josephine AliceFoto: Chris O'Neill/Kungahuset
Prinsessan Madeleine.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det råder bebisyra i kungafamiljen!

I Expressen TV:s "Kungafamiljen" analyseras bebiskläderna – och modeexpert Magda Omerspahic har lagt märke till hur Madeleine och Chris O'Neill tänker tvärtemot Carl Philip och Sofia.

– Prinsparet har gått en annan väg, säger Magda Omerspahic.

Prinsessan Madeleines och Chris O'Neills lilla Adrienne har redan hunnit fylla två veckor.

Som alltid med de kungliga bebisarna analyseras föräldrarnas klädval till de allra yngsta – och så även denna gång.

Expressens modeexpert Magda Omerspahic gästar denna vecka "Kungafamiljen" i Expressen TV och berättar att hon sett en tydlig trend i prinsessan Madeleines och Chris O'Neills klädval till barnen.

– Det har varit ganska traditionella klädval på det sättet att de klätt sina flickor i rosa och sin pojke i blått, säger Magda Omerspahic.

 

LÄS MER: Madeleines privata bild av lillsessan 

 

"Kan bli tråkigt"

Omerspahic tar upp att prinsessan Adrienne på den första bilden som hovet publicerade bar en rosa kofta och på den första bilden som Madeleine själv la ut av Adrienne låg hon i en rosa filt – samma som prinsessan Leonore synts i.

– Generellt sett så klär sig ju inte barn i dag i rosa för att de är flickor och blått för att de är pojkar, men av det man sett i kungafamiljen så verkar det vara mycket så i de officiella sammanhangen, säger Magda Omerspahic och fortsätter:

– Det kan bli lite tråkigt tycker jag, men man kan hoppas att de kanske har helt andra kläder privat.

Carl Philips och Sofias stora test

Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel har gått i lite samma fotspår, enligt Magda Omerspahic. De enda som sticker ut är prins Carl Philip och prinsessan Sofia med sina två söner.

– Prinsparet har gått en lite annan väg, de har något mer könsneutrala färger. Både Gabriel och Alexander har haft mer beiga kläder, ljusa kläder, en jordnära färgskala.

Samtidigt så har man inte riktigt fått se hur prinsparet verkligen tänker, eftersom de än så länge bara har söner.

– Det stora testet kommer om de får en flicka. Kommer de att fortsätta så då också? Men generellt känns Carl Philip och Sofia som de allra mest genusmedvetna.