Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines sommar i Sverige: ”Underbart”

På tisdagen presenterade prinsessan Madeleine sin bok ”Stella och hemligheten” på Junibacken i Stockholm.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Solen strålade utanför fönstret på Junibacken i Stockholm när prinsessan Madeleine presenterade sin bok ”Stella och hemligheten”. 

Prinsessan beskriver det som en ”dröm som går i uppfyllelse” och säger att hon ska läsa boken för sin äldsta dotter under sommaren – som hela familjen ska spendera i Sverige:

– Det tar vi i sommar när vi kommer ha många lugna stunder, säger prinsessan Madeleine. 

Brukar du läsa för dina barn?

I en ring utanför Villa Villekulla samlades, med blommor i håret och bara ben, flera barn för att lyssna till när prinsessan Madeleine för första gången visade upp sin bok. 

”Stella och hemligheten” är en bok för både barn och vuxna där Stella och hennes vänner stöter på både allvarsamma och lättsamma problem.

140 gäster var inbjudna till att lyssna då prinsessan berättade om arbetet med boken.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

– Jag hoppas verkligen att många ska ta den där stunden och läsa med sitt barn och diskutera de situationer som Stella stöter på i boken, säger prinsessan Madeleine när hon, från Villa Villekullas furstutrapp, berättar om boken för de omkring 140 åhörarna.

Hon berättar vidare om glädjen att kunna släppa en bok:

– Det är en dröm som gått i uppfyllelse. Det är jättekul.

Men Madeleines yngsta barn, prins Nicolas och prinsessan Adrienne, kommer få vänta innan de får höra mamma läsa boken. 

Många lugna stunder i sommar

Inte heller har prinsessans äldsta dotter, prinsessan Leonore, 5, ännu fått höra om Stellas äventyr. Men trots att boken är skriven för barn från sex till nio år menar Madeleine att dottern kommer att få en liten tjuvstart under familjens sommarvistelse i Sverige. 

– Jag har inte hunnit läsa den för henne ännu. Det tar vi i sommar när vi kommer ha många lugna stunder. 

Efter presentationen hälsade prinsessan Madeleine på inne i Pippi Långstrumps hus, Villa Villekulla.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Prinsessan Madeleine anländer till Junibacken ute på Djurgården i Stockholm.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Att presentera boken är det första offentliga åtagandet prinsessan Madeleine gjort sedan hon anlände till Sverige under söndagen. 

– Det är underbart att vara hemma igen. 

Chris och barnen kommer senare i veckan att landa i Sverige för att spendera sommaren tillsammans med prinsessan innan hela familjen återvänder till Florida. 

”Mamma pratade alltid med oss” 

Det är i samband prinsessans arbete med drottning Silvias välgörenhetsorganisation ”Childhood” som Madeleine fick idén att skriva en barnbok. Boken är tänkt att på ett lekfullt sätt styrka barns förtroende för sina egna rättigheter och lära dem att det är okej att säga nej. 

Madeleine visar upp boken ”Stella och hemligheten”.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Prinsessan Madeleines engagemang för arbetet med barns rättigheter gav henne idén att skriva en barnbok.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

– Mamma pratade alltid om den här typen av svåra problem med oss, så jag tänkte ”varför skulle inte jag kunna göra det med andra barn?”, säger prinsessan Madeleine då hon presenterar boken som hon skrivit tillsammans med Karini Gustafson-Teixeira och Marie Oskarsson. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.