Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines semesterplaner med Chris och barnen

Se Expressen TV:s ”Kungafamiljen”.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neil kommer spendera sommaren i Sverige.
Paret kan tvingas flytta från sin villa i Florida, USA. Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Prinsessan Madeleine. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kan tvingas flytta från sin villa i Florida, USA.

Jättehuset – som prinsessparet hyr – ligger ute till försäljning.

Under tiden bor familjen i en lägenhet i Stockholm innan de tar sig till sommarfirandet på Öland.

– De värdesätter att få vara tillsammans hela familjen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Madeleine, Chris och barnen – Leonore, Nicolas och Adrienne – flyttade in i den 700 kvadratmeter stora villan i Florida förra sommaren.

Villan, som familjen hyr, är en åttarummare med en 3 400 kvadratmeter stor trädgård i Miami. Men snart kan familjen tvingas flytta. Huset ligger ute till försäljning sedan några veckor tillbaka.

Hovet har inte velat kommentera Madeleines och Chris bostadssituation. Hovets informationschef Margareta Thorgren säger:

– När det gäller prinsessparets boende är det en privat sak som inte hovet kommenterar. Just nu har paret sitt permanenta boende i Florida. Där har de bott i snart ett år.

Samtidigt säger Margareta Thorgren att Madeleine och Chris inte har några planer på att flytta.

”De värdesätter att få vara tillsammans hela familjen”

Under semestern passar paret på att besöka Sverige, då har de tillgång till en lägenhet i Hovstallet.

– Just nu finns inga flyttplaner men när de är hemma i Sverige har de tillgång till en lägenhet i Hovstallet, säger Margareta Thorgren vidare.

Familjen kommer tillbringa en del tid på Öland, för det traditionsenliga sommarfirandet hos kungen och Silvia på Solliden, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip med familjer.

– Hela kungafamiljen är på Öland i samband med kronprinsessans födelsedag, säger Margareta Thorgren.

Men hur de kommer tillbringa semestern i övrigt är oklart.

– Inget vi kommenterar mer än att de värdesätter att få vara tillsammans hela familjen och att de tycker om att göra aktiviteter med barnen. De uppskattar den svenska naturen.

Chris O'Neills dilemma med familjen

Tidigare har Expressen kunnat berätta att Chris O'Neill kommer tvingas skifta mellan jobbet och att vara ledig med familjen under stora delar juli. Månaden är, som hovet säger, ”ingen semestermånad i Europa och andra delar av världen”.

För Madeleine och barnen är målet emellertid just ledighet. Tidigare har Margareta Thorgren sagt:

– Prinsessan kommer att vara på Öland och passa på att träffa sin familj mycket. Hela kungafamiljen är på Solliden i princip hela juli månad. Det är ju en månad som prinsessan Madeleine verkligen ser fram emot eftersom hon bor utomlands andra delar av året.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.