Madeleine under seminarium Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESMadeleine under seminarium Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Madeleine under seminarium Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Prinsessan Madeleine tog med sig kusinen Patrick Sommerlath till dagens arbete. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESPrinsessan Madeleine tog med sig kusinen Patrick Sommerlath till dagens arbete. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Prinsessan Madeleine tog med sig kusinen Patrick Sommerlath till dagens arbete. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Madeleines oväntade val: Tog med sig Patrick, 46

Publicerad

Prinsessan Madeleine hade oväntat sällskap med sig till dagens seminarium om neuropsykiatriska funktionsvariationer,

Kusinen Patrick Sommerlath, 46, hoppade ut ur bilen med Madeleine.

– Det var mycket inspirerande, säger Madeleine om dagens seminarium.

På onsdagen närvarade prinsessan Madeleine vid ett seminarium som syftar till att öka kunskapen om neuropsykiatriska funktionsvariationer som adhd och autism.

Det är organisationen Min Stora Dag, som Madeleine är beskyddare för, som arrangerade seminariet på Gröna Lundsteatern.

När Madeleine anlände till teatern, strax innan nio på morgonen, välkomnades hon av generalsekreterare Hèléne Benno.

Hèléne Benno, generalsekreterare Min Stora Dag, och prinsessan Madeleine.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Men prinsessan Madeleines sällskap var något oväntat.

Madeleine tog med sin kusin Patrick

Förutom sedvanligt släptåg i form av hovets personal fanns också Madeleines kusin – Patrick Sommerlath, 46 – i prinsessans sällskap. Han smet in bakvägen precis innan Madeleine gjorde entré.

Prinsessan Madeleine kom ut ur bilen med sin kusin, Patrick Sommerlath.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Sommerlath är drottning Silvias brorson och står kungafamiljen mycket nära.

Han bor i Stockholm och är gift med Maline Sommerlath. De syns ofta på kungafamiljens familjehögtider – som dop, födelsedagar och annat.

Men att de dyker upp vid officiella framträdanden som Madeleines i dag är ovanligt.

Seminariet arrangerades under en halvdag och Madeleine satt längst fram och lyssnade på näringslivspersonligheten Pelle Törnberg om hur det är att vara stolt pappa till ett barn med autism, Rebecca Anserud om livet med diagnoserna adhd och bipolär sjukdom och flera andra.

– Det var ett mycket inspirerande seminarium där vi fick ta del av berättelser om diagnoser som inte alltid syns på utsidan - men känns på insidan, säger prinsessan Madeleine till Expressen efter seminariet.

Under gårdagen deltog prinsessan Madeleine vid riksmötets öppnande – då utan sällskap. Så gott som hela kungafamiljen var samlad vid det som ibland kallas för kungafamiljens kickoff. Men prinsessans man Chris O'Neil hade ärenden i tjänsten som behövdes uträttas och deltog inte vid riksmötets öppnande. 

– Chris O’Neill har andra affärsåtaganden, sade hovets informationschef Margareta Thorgren.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.