Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines och Chris beslut: Stannar i Sverige – ett tag

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill stannar i Sverige.

Åtminstone ett tag.

– De stannar under våren för att få en lugn tid med barnet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor normalt sett med sin familj i London. Men inför födseln av parets tredje barn valde familjen att resa hem till Stockholm och Sverige för att genomföra förlossningen här.

Och nu står det klart att familjen blir kvar på svensk mark – ett tag till, i alla fall.

Syftet är att få en lugn och vilsam start med den nya familjemedlemmen, och inte hasta tillbaka till London alltför tidigt.

– Prinsessparet stannar under delar av våren för att få en lugn start och tid med barnet. Det blir även ett antal uppdrag, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Prinsessan Madeleines familj bor på Hovstallet 

Det blir också ett sätt att ha nära till övriga delar av kungafamiljen som säkerligen kommer att finnas som stöd – och lekkamrater.

Madeleines och Chris nyfödda får ju ett gäng härliga kusiner i form av prinsessan Estelle, 6, prins Oscar, 2, prins Alexander, 1, och prins Gabriel, drygt sex månader.

Madeleine och Chris blir enligt hovet kvar i Sverige under ett antal veckor. Då kommer familjen att bo på Hovstallet och vänja sig vid den nya prinsessan som blivit en del av familjen.

Sedan blir det åter till London, där prinsessfamiljen bor i en nästan 300 kvadratmeter stor insynsskyddad etagelägenhet.