Madeleines lyxiga val för dotterns dop

Prinsessan Madeleine.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG/IBL
Prinsessan Adrienne.
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT
Prins Nicolas, Chris O’Neill, prinsessan Madeleine och prinsessan Adrienne.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG/IBL

Hon har en faiblesse för det italienska klädmodet, det är känt sedan tidigare.

På lilla Adriennes dop kom prinsessan Madeleine i en knälång sommarklänning från det exklusiva modehuset Giambattista Valli. 

Priset: drygt 20 000 kronor.

I dag blir prinsessan Adrienne tre månader gammal.

I går döptes hon i Drottningholms Slottskyrka. 

Medan lillsessan hade traditionsenlig vit dopklänning på sig, bar prinsessan Madeleine en skir sommarklänning från den italienske modeskaparen Giambattista Valli från Rom. Den ljusa outfiten, med svagt gröna och ljusrosa blomstermönster går loss för 1 954 euro, motsvarande drygt 20 000 kronor. 

Det är sedan tidigare väl känt att Madeleine är svag för det italienska modet. 

Prinsessan Madeleine och prinsessan Adrienne.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG/IBL

Madeleine i knälång italiensk klänning 

När pappa kungen firade 70 år för två år sedan kom prinsessan Madeleine för att gratulera sin pappa i en knälång klänning från just Giambattista Valli och en kappa från brittiska Alexander McQueen. Tillsammans var det mode för 46 000 kronor.


LÄS MER: Lillprinsen klädde sig precis som pappa

Magda Omerspahic, Expressens modeexpert, sa så här om hennes klädval den gången:

– Madeleine valde att representera brittiskt och italienskt mode, som hon har gjort så många gånger förut. Jag tycker att det är synd att hon inte lyfter svensk design mer.

Till sitt och maken Chris O'Neills bröllop 2013, exempelvis, föll valet av bröllopsklänning på den italienska modeskaparen Valentinos lyxiga vårkollektion.

Prins Nicolas, Chris O’Neill, prinsessan Madeleine och prinsessan Adrienne.
Foto: PATRIK ÖSTERBERG/IBL

Pälskappa för drygt 80 000 kronor

När prins Carl Philips och prinsessan Sofias son Gabriel döptes förra året, hamnade Madeleines val av italienskt lyxmode på nytt i fokus


LÄS MER: De klädde sig bäst på dopet – alla getingbetyg


Den gången, 2017, bar hon en pälskappa från det exklusiva modehuset Valentino, med en prislapp på över 80 000 kronor. Denna bar hon tillsammans med en klänning – för 56 000 kronor.

Just Valentino är något av ett favoritmärke för prinsessan Madeleine. Modehuset designade hennes bröllopsklänning och även den rosa klänning som hon bar på Leonores dop. Hon har även flera gånger setts i Valentinos klassiska sandaler med nitar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.