Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines klipp:
Tjänade miljoner

New York-lägenheten blev ett miljonklipp för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.
Foto: Robert Eklund/Stella pictures
Lägenheten såldes förra veckan för närmare 18 miljoner kronor, visar amerikanska dokument som Expressen tagit del av.
Foto: STREETEASY.COM
Foto: STREETEASY.COM
De amerikanska dokumenten

New York-lägenheten blev ett miljonklipp för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Lägenheten såldes förra veckan för närmare 18 miljoner kronor, visar amerikanska dokument som Expressen tagit del av.

Köpare är hälsoföretagaren och butiksägaren Rachel Paletsky, 36.

"Tack för att du är så vacker och enastående. Älskar dig, Madeleine Bernadotte, och grattis till en fantastisk försäljning".

Stjärnmäklaren och tv-kändisen Fredrik Eklund var lyrisk i sitt Instagram-inlägg när han förra veckan sålde Chris O'Neills och prinsessan Madeleines lägenhet på Manhattan i New York.

Expressen har nu tagit del av ett flertal kontrakt och dokument kring försäljningen.

Handlingarna, som lämnats in till stadsförvaltningen i New York, är undertecknade av ett ombud för Chris O'Neills företag och visar att försäljningssumman slutade på 17,7 miljoner kronor. Ett miljonklipp för prinsessparet.

Vinst före skatt: 5,5 miljoner kronor

Stadsförvaltningens dokument från november 2013 visar att paret köpte lägenheten för en summa då motsvarade 12,2 miljoner kronor, vilket innebär en vinst före skatt på 5,5 miljoner kronor.

Prinsessparet fick dock något mindre än vad de begärt efter att under lång tid ha försökt få bostaden såld. Det utannonserade priset för tvårumslägenheten var en summa i dag motsvarande 18,4 miljoner kronor.


LÄS MER: Stjärnmäklaren ska sälja lägenheten


Försäljningshandlingarna avslöjar också köparen av prinsessparets lägenhet. Ny ägare är butiksägaren och hälsoföretagaren Rachel Paletsky, 36. Hon står bakom ett exklusivt hälsocenter på Manhattan samt ett varumärke inom alternativmedicin, ekologiska produkter, raw food och hälsokost. Andra officiella dokument visar att hon i september sålde sin dåvarande Manhattan-lägenhet i närheten för över 60 miljoner kronor. Paletsky, som Expressen sökt för en kommentar, bodde tidigare i den lägenheten tillsammans med numera avlidne maken Richard Ash som var en framstående New York-läkare inom alternativmedicin.

Stjärnmäklaren Fredrik Eklund var lyrisk när han förra veckan sålde lägenheten på Manhattan i New York.
Foto: Axel Öberg

Har takterrass med öppen spis

Rachel Paletsky tar nu över prinsessparets lägenhet som enligt mäklaruppgifterna har 24-timmars bemannad reception, gym och vinkällare i huset. Köket och badrum är i vit marmor, vitvarorna i köket är från Gaggenau och lägenheten har takterrass med öppen spis.


LÄS MER: Prinsessan Madeleines lägenhet såld


Försäljningshandlingarna visar också att köpet varit klart en tid och kontrakten kring försäljningen är undertecknade redan den 14 oktober. Överlåtningsdatumet var dock den 21 november, då mäklaren Fredrik Eklund också gick ut med nyheten.

Han avböjer nu att ytterligare kommentera, liksom hovets informationschef Margareta Thorgren som hänvisar till att försäljningen är en privat angelägenhet.

Tidigare har hovet bekräftat att lägenheten var en delad privat investering paret emellan och att den köpts enbart i investeringssyfte. Under New York-tiden bodde paret i en större våning intill som hyrdes.

Familjen är numera bosatt i London.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.