Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Madeleines hemliga 40-årsfirande avslöjat – Silvia planerar fest ombord på skärgårdsbåt i Stockholm

Riksmarskalken om att fem av barnen inte längre tillhör kungahuset
En glad och nygift Chris O'Neill ombord på båten till Drottningholm där festligheterna hölls efter det kungliga bröllopet 2013.
Foto: JENS L'ESTRADE
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill efter bröllopet i Slottskyrkan.
Foto: JENS L'ESTRADE
Drottning Silvia och prinsessan Madeleine.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

I sommar är prinsessan Madeleine tillbaka i Sverige för att fira sin 40-årsdag tillsammans med sina nära och kära. 

Precis som när hon gifte sig med Chris O'Neill för åtta år sedan kommer de privata festligheterna att hållas ombord på en skärgårdsbåt, erfar Svensk Dam

Båtfesten ska ha planerats i hemlighet av ingen mindre än drottning Silvia. 

När prinsessan Madeleine fyller 40 den 10 juni i sommar kommer hon och familjen att vara på plats i Sverige för ett storslaget födelsedagsfirande, skriver Svensk Dam

Prinsessans planer på att komma till Sverige tillsammans med Chris O'Neill och barnen bekräftas även av Kungahusets informationschef Margareta Thorgren. 

Men något offentligt firande där allmänheten får vara med blir det inte den här gången. 

– Gällande prinsessans 40-årsdag så är det någonting som prinsessan har valt att fira helt och hållet privat, säger Margareta Thorgren. 

Madeleine och Chris O'Neill kommer till Sverige i sommar för att fira prinsessans 40-årsdag.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Prinsessan Madeleine under kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande på Öland 2018.
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL IBL BILDBYRÅ

Kommer festa loss till sjöss

Enligt uppgifter till Svensk Dam kommer födelsedagsfirandet hållas ombord på en skärgårdsbåt – precis som festligheterna efter Madeleines och Chris kungliga bröllop sommaren 2013.

Festens gäster kommer få njuta av en lyxig middag ombord medan båten kryssar runt i Stockholms inlopp – firandet kommer sedan fortsätta med en adrenalinfylld kväll på Gröna Lund. 

Drottning Silvia drar i trådarna 

Bakom de storslagna planerna för Madeleines 40-årsfest ligger ingen mindre än drottning Silvia. Enligt Svensk Dam planerar hon dessutom att hålla ett personligt tal till sin dotter under födelsedagsmiddagen. 

Festen ombord på skärgårdsbåten ska dock inte hållas på prinsessans födelsedag den 10 juni – då har kungen och drottningen nämligen planerat en stor formell födelsedagsmiddag på ett av de kungliga slotten, enligt Svensk Dams uppgifter. 

I stället för att ta emot fysiska födelsedagspresenter har Madeleine uttryckt att de som vill fira henne gärna får skänka pengar till World Childhood Foundation – där hon och Silvia är hedersordföranden – så hennes presenter går till att hjälpa utsatta barn i stället. 

Småprinsarna spexade och log i kameran

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.