Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleines hektiska tid – familjen stannar i USA

Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleine landar i Sverige för firandet av välgörenhetsstiftelsen Childhoods 20-årsjubileum.

Men resan blir inte bara nöje.

Familjen stannar kvar i hemmet i Miami, samtidigt som prinsessans arbete med barnboken ”Stella och hemligheten” intensifieras.

– I samband med boksläpp är det massa olika frågor som ska beslutas, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

På torsdagen firas drottning Silvias välgörenhetsstiftelse Childhoods 20-årsjubileum. Då kommer även prinsessan Madeleine, 36, flyga in från hemmet i Miami.

Denna gång utan sällskap.

Maken Chris O'Neill och parets tre barn – prinsessan Leonore, 4, prins Nicolas, 3, och lilla prinsessan Adrienne – stannar hemma i Florida under vistelsen. Samtidigt kommer prinsessan viga sin tid åt att jobba. Hennes arbete med barnboken ”Stella och hemligheten” intensifieras alltmer, då boken släpps i handeln i juni.

Prinsessans Madeleines familj stannar i USA

– Prinsessan kommer själv till Sverige. Det är en arbetsresa. Hon är här för att fira Childhood, men hon passar även på att fortsätta arbetet med barnboken som kommer att ges ut senare i år. 

– Men det blir en kortare visit i Sverige, med tanke på att hon har tre barn hemma, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

”Stella och hemligheten” blir prinsessan Madeleines författardebut. Barnboken är ett samarbete just med World Childhood Foundation och nu går hon in i en mer hektisk tid för att få allt klart till deadline.

– Arbetet innebär interna möten och arbete kring boken. I samband med ett boksläpp, som är mindre än ett halvår bort, så är det massa olika frågor som ska beslutas. 

”Madeleine ser alltid fram emot att komma hem”

Men trots att resan innebär mycket arbete och mindre nöje, ser prinsessan Madeleine fram emot Sverige-besöket.

– Childhoods 20-årsjubileum firas hela året – det kommer vara ett spännande år med viktiga frågor. Prinsessans bok är ett samarbete kring detta och det är just Childhoods huvudfrågor som väger extra tungt. Madeleine ser alltid fram emot att komma hem till Sverige, säger Margareta Thorgren.