Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Madeleines fest med eliten – därför kom hon utan Chris

På torsdagskvällen hölls en insamlingsmiddag till förmån för Childhood. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Prinsessan Madeleine, och de andra gästerna, fick popcorn innan de gick in på kvällens middag. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Prinsessan Madeleine har rest hem till Sverige för att fira Childhoods 20-årsjubileum. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Drottning Silvia bar lila och grönt under sin päls. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Modeprofilerna Ebba von Sydow och Emilia de Poret gästade kvällens middag. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
1 / 7

Childhoods 20-årsjubileum firades med pompa och ståt under torsdagskvällen. 

Prinsessan Madeleine lämnade Florida och kunde fira med flera av sina nära vänner – som alla är delar av Sveriges elit. 

Men till Sverige kom hon ensam – Chris O'Neill stannade i USA.

– Han stöttar prinsessan Madeleine genom att vara hemma och ta hand om barnen, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren. 

I år är det 20 år sedan drottning Silvia grundade barnrättsorganisationen Childhood – något som ska firas ordentligt under året. 

Och startskottet gick på torsdagskvällen, då det firades med besked under en stor insamlingsmiddag och fest på restaurang Tyrol, på tjusiga Djurgården i Stockholm. 

Prinsessan Madeleine är också hon mycket engagerad i sin mammas organisation och hade flugit hem till Sverige från Florida för evenemanget, som hon själv anordnade. 

Till sin hjälp hade hon fyra vänner, Ingegerd von Porat, Louise ”Lussan” Thott, Katarina von Horn och Lovisa de Geer – de tre sistnämnda är några av prinsessans närmaste vänner som alla tre tillhör Stockholms societet. 

De fyra väninnorna och arrangörerna anlände tillsammans en stund innan prinsessan Madeleine. 

– Det är jättekul, sa Katarina von Horn om kvällen, innan hon lämnade röda mattan och smet in i värmen.

Lovisa de Geer, Katarina von Horn och Louise ”Lussan” Thott var, tillsammans med Ingegerd von Porat och prinsessan Madeleine, med och anordnade Childhoods jubileumsmiddag. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

”Underbart att ha henne hemma” 

Prinsessan Madeleine själv kom tillsammans med prins Carl Philip – och strålade i en lång silverglittrig klänning. Syskonparet såg avslappnade ut och prinsessan Madeleine dansade lite till tonerna från barnkören, från exklusiva dans- och musikalskolan Base 23, som entusiastiskt sjöng Astrid Lindgren-visor för de ankommande gästerna. 

Prins Carl Philip gick med sin syster prinsessan Madeleine på den insamlingsmiddag hon ordnade under torsdagskvällen. Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

För Madeleine, som ju till vardags bor i Florida med familjen, var insamlingsmiddagen ett tillfälle att återse en hel mängd av vänner. 

– Det är underbart att ha henne hemma, säger vännen, modeprofilen och entreprenören Sofi Fahrman. 

Gästlistan var kändistät – på röda mattan syntes bland annat supermodellen Caroline Winberg, stjärn-DJ:n Axel ”Axwell” Hedfors och artisten och programledaren Marie Serneholt. 

På plats var också grevinnan Marianne Bernadotte – som trots sina 94 år är pigg och alert. 

– Det är jättebra med mig. Det är trevligt att vara här, säger Marianne Bernadotte, som hade höga förväntningar på kvällen. 

Grevinnan Marianne Bernadotte (mitten) var förväntansfull inför kvällen. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Chris O'Neill stannar i Florida 

Flera av kronprinsessan Victorias nära vänner roade sig också på Childhood-festen – i vimlet syntes bland annat Leonie Persson och Caroline Dinkelspiel. Kronprinsessparet själva däremot närvarade inte, utan är på plats i Åre för VM – dit kungen och drottningen också åker under fredagen. 

Kronprinsessan Victorias vänner Caroline Dinkelspiel och Peder Dinkelspiel. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Men på torsdagskvällen var de båda så klart på Tyrol för att fira att den av drottningen grundade organisationen fyller jämnt. Childhood arbetar för att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn och drottningen brinner för frågorna. Kung Carl Gustaf ville stötta sin fru, och paret anlände ungefär en halvtimme efter de övriga gästerna. 

Förutom kronprinsessparet saknades prinsessan Sofia på middagen, som hade egna åtaganden med välgörenhetsorganisationen Project Playground. 

Stora delar av kungafamiljen var på plats på Tyrol. Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Och så Chris O'Neill så klart, som inte har rest med sin fru prinsessan Madeleine till Sverige. 

– Han stöttar prinsessan Madeleine genom att vara hemma och ta hand om barnen, de har ju tre rätt så små barn, säger Margarets Thorngren, hovets informationschef. 

Madeleine arbetar med boken i Sverige 

Under torsdagens middag, som helt anordnades till förmån till Childhood, hölls auktioner och gästerna fick ta del av flera uppträdanden och överraskningar. 

Prinsessan Madeleine kom till Sverige under onsdagen och har några intensiva dagar i Stockholm innan hon flyger tillbaka till Florida. Under fredagen ska prinsessan arbeta med barnboken ”Stella och hemligheten”, som hon ger ut i samband med Childhood. 

– Självklart betyder det alltid mycket för prinsessan att komma hem. Men det är intensiva arbetsdagar, säger Margareta Thorngren.