Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine och Chris hus ligger ute för uthyrning

Madeleines och Carl Philips barn utesluts från kungahuset.
Prinsessan Madeleine och hennes familj flyttar från hyreshuset i Florida.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine och hennes familj flyttar från hyreshuset i Florida.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har i ett och ett halvt år hyrt ett hus i Florida. 

Nu söker hyresvärden en ny hyresgäst som kan betala närmare 190 000 kronor i månaden. 

– Paret har för avsikt att fortsätta bo kvar i Florida, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen. 

Prinsessan Madeleine och hennes familj har bott i huset i Florida sedan förra sommaren, då de flyttade från London och in i ett åttarumshus på närmare 700 kvadratmeter i ett lummigt villaområde i Miami. 

Nu söker hyresvärden nya hyresgäster som ska bo i huset från och med 7 februari, något som Svensk dam tidigare rapporterat om.  

– Madeleine och Chris är nu på jakt efter en ny bostad. Jag tror kanske de söker ett något billigare boende. Den nya hyran i deras nuvarande hem är nästan 190 000 kronor i månaden! säger Expressens kungliga krönikör Karin Lennmor. 

Hovet: ”Bor kvar i Florida”

Huset har tidigare varit ute för försäljning, men har haft svårt att locka till sig någon köpare. 

– Deras hus har tidigare varit ute till försäljning sedan förra sommaren, för över 30 miljoner kronor, men ägaren fick tydligen ingen intresserad köpare, och Chris och Madeleine var inte heller hågade. Men finns många fina hus att hyra i Florida så jag tror familjen kommer att satsa på att hyra igen.

Hovet vill inte uttala sig om prinsessan Madeleines och Chris O'Neills boendesituation. 

– När det gäller deras boenden så är det privat information och ingenting som vi kommenterar. Men jag kan bekräfta att paret fortfarande bor kvar i Florida, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen. 

Och någon flytt till Sverige lär det inte bli. 

– Paret har för avsikt att fortsätta bo kvar i Florida. 

Madeleine: ”Det tar ju sin tid”

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har varit bosatta i Florida cirka ett och ett halvt år och har tidigare beskrivit det som familjens bas. 

– Just nu fungerar det jättebra, barnen trivs bra i skolan och det är lättare för Chris, eftersom de han jobbar med också befinner sig i Miami, men vi kommer nog inte att vara kvar där för all framtid, sa prinsessan till Svensk dam i september.

Hon har även i en tidigare intervju med Mama berättat om hur det har varit att bygga upp ett nytt nätverk i USA. 

– Det tar ju sin tid. Vi flyttade dit i augusti förra året, så nu känner jag att jag har bra vänner, och framför allt mammor i skolan som jag lärt känna. I USA är det ju en otrolig föräldranärvaro i skolan så det har varit väldigt enkelt att komma in och få nya vänner i hela den sammanhållningen.

Det här är svenska kungahuset.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.