Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Madeleine i möte med Miamis borgmästare

Se senaste nyheterna med Expressen TV
Prinsessan Madeleine tillsammans med Miamis borgmästare Francis Suarez och Childhood USA-ledaren Nicole Epps.
Foto: Childhood USA/ Instagram
När Childhood-priset delades ut 2019 i Stockholm var såväl drottning Silvia som prinsessan Madeleine på plats.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Prinsessan Madeleine har träffat Miamis borgmästare Francis Suarez i veckan.

Kungligheten klädde sig moderiktigt i dubbelknäppt kavaj och sandfärgade klackar.

”Spännande att träffa borgmästaren Francis Suarez i dag”, skriver Childhood på sin Instagram.

Prinsessan Madeleine har länge engagerat sig i World Childhood Foundation, som drottning Silvia grundade 1999. Sedan slutet av förra året har hon också en tyngre roll i välgörenhetsorganisationen – som vice hedersordförande.

– Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta. Stöttningen från hela Childhood-familjen gör att jag känner mig trygg i detta, sa prinsessan i ett uttalande när beskedet kom.

Kungligheten bor i Florida i USA tillsammans med maken Chris O’Neill och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne. Det har gett henne möjlighet att på senare tid representera Childhood internationellt.

Mötet med borgmästaren

Tisdagens möte var ett sådant exempel. Då träffade hon Miamis borgmästare Francis Suarez och Childhoods USA-ledare Nicole Epps, rapporterar tidskriften Hola.

Prinsessan Madeleine bar en crèmefärgad, dubbelknäppt kavaj, ljusa kostymbyxor och sandfärgade klackar. Hon fotades i den moderiktiga outfiten tillsammans med de andra mötesdeltagarna framför Miamis flagga.

https://www.instagram.com/p/CZKlioEOkDq/?utm_source=ig_embed

I december 2019 reste prinsessan hem till Sverige för att delta vid det årliga Childhood-priset. På plats berättade hon att organisationens kamp mot våld och sexualbrott mot barn blivit allt viktigare för henne sedan hon själv blev mamma.

– Jag har alltid brunnit för de här frågorna, men nu förstår man kanske mer, på ett närmare sätt. Ja, hur utsatt ett barn är och hur mycket barn behöver ett nätverk omkring sig för att kunna växa och utvecklas till en bra människa, sa hon till Expressen då.

Ur arkivet:

Prinsessan Madeleine bröt ut i dans under en konsertkväll på Solliden.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.