Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Madeleine hoppar av Nobel – på grund av graviditeten

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Madeleine hoppar av Nobelbanketten.

Orsaken är att hon på grund av sin graviditet har ont i ryggen och därför inte klarar en så lång sittning som den innebär.

– Det bestämdes nu i dagarna, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.

Från början var det tänkt att hela kungafamiljen skulle närvara på Nobelbanketten den 10 december. Men så sent som fyra dagar innan festen, som sker på söndag, meddelar hovet att Madeleine ställt in.

– Prinsessan kommer inte att närvara på banketten. Hon har ont i ryggen på grund av sin graviditet och Nobelbanketten är lång. Därför kommer prinsessan Madeleine inte att närvara, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.

När bestämdes detta?

– Det bestämdes nu i dagarna.

Prinsessan Madeleine väntar sitt tredje barn. Barnet är beräknat till mars nästa år.

Prinsessan Madeleine är med på delar av firandet

Prinsessan är dock fortsatt tänkt att närvara vid prisutdelningen i Konserthuset precis innan. Så även kungens middag på Slottet dagen efter.

– Prinsessan närvarar vid Nobelprisutdelningen och planerar att närvara vid kungens middag dagen efter. Den är kortare, säger Johan Tegel.

Madeleines make, Chris O'Neill, är planerad att delta vid alla tre aktiviteter som kungafamiljen har i samband med Nobel – så även banketten i Stadshuset.

Ställde in även 2013

Ungefär samma sak hände 2013. Tre dagar innan meddelade prinsessan Madeleine att hon ställde in hela sin Nobelnärvaro – alltså även kungens middag och prisutdelningen.

Orsaken var även då hennes graviditet. Prinsessan Madeleine orkade inte med en så lång och ansträngande flygresa som den mellan New York, där hon då bodde, och Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.