Madeleine har valt klänning till bröllopet

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Väljer italienskt. Det blir ingen svenskdesignad bröllopsklänning för prinsessan Madeleine - i stället har hon vänt sig till italienska Valentino (som hon dock inte bär på bilden).
Foto: Robban Andersson
Skådespelerskan Anne Hathaway gifte sig, precis som Madeleine i en klänning gjord av den italienske designer Valentino.
Foto: Fameflynet Pictures
Claudia Schiffer i en Valentino-klänning från 1998.
Foto: Michel Euler
Skådespelerskan Halle Berry i en Valentino-klänning på Oscars-galan 2002.
Foto: Kevork Djansezian
"Jane Eyre"-stjärnan Holliday Grainger, 23 i klänning från Valentino på Bafta-galan förra året.
Valentino-klänning från vårkollektionen 2005.
Foto: Remy De La Mauviniere
1 / 7

Madeleines bröllopsklänning är klar.

Prinsessan nobbar de svenska modehusen och väljer i stället italienska Valentino.

Men enligt uppgift till Expressen tog hon inte hjälp av blivande svägerskan Sofia Hellqvist.

I stället vände hon sig till väninnorna Louise Gottlieb, Emma Pernald, Katarina von Horn, Ellen Dinkelspiel och Charlotte Cederlund.

Redan i dag kan Expressen avslöja vilken designer prinsessan Madeleine har valt för sin bröllopsklänning vid vigseln med Chris O'Neill på lördag - enligt uppgifter till Expressen är det italienska Valentino.

Till skillnad från sin storasyster har Madeleine valt att nobba svenska modehus på bröllopsdagen.

Eva O'Neill bar Valentino

Pär Engsheden gjorde dock den klänning som prinsessan Madeleine bar under lysningen i Slottskyrkan tidigare i våras. På samma mottagning bar Madeleines blivande svärmor, Chris mor Eva O'Neill en klänning av just Valentino.

Ett väntat val

Expressens modeexpert Emma Danielsson är inte förvånad över valet.

- Är det någon som kan designa vackra och pampiga klänningar så är det Valentino. Jag gissar på en hel del spets och en ganska detaljrik drömklänning på bästa prinsessmaner.

I våras vände sig prinsessan till sina bästa väninnor - Louise Gottlieb, Emma Pernald, Katarina von Horn, Ellen Dinkelspiel och Charlotte Cederlund för att få hjälp med valet.

Sofia lämnades utanför

Väninnorna har, enligt uppgift till Expressen, varit i både Milano och Paris i arbetet med klänningen och representanter från Valentino har varit i Stockholm.

Enligt uppgift till Expressen är blivande svägerskan Sofia Hellqvist den enda i kretsen kring Madeleine som inte har varit delaktig i processen.

Valentinos glänsande vårkollektion

Flera silverskimrande klänningar syntes på catwalken när Valentinos vår- och sommarkollektion presenterades i Paris i januari.

En av de stora i modevärlden

Det italienska modehuset Valentino, ska enligt uppgift till Expressen, ha fått äran att göra prinsessan Madeleines bröllopsklänning.

Klänningarna ovan kommer från 2013 års vårkollektion.

Valentino är ett av världens mest exklusiva modehus och grundaren Valentino Garavani har i dag butiker över hela världen. Den första öppnade 1959.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.