Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Maddes nya lyxhem hyrdes ut för 170 000 – i månaden

Från sin exklusiva bostad i London har prinsessan Madeleine nära till bland annat Hyde Park.Foto: OLLE SPORRONG
Prinsessan Madeleine lever ett relativt anonymt liv i England tillsammans med maken Chris O’Neill, dottern Leonore och sonen Nicolas.Foto: IBL

LONDON. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill bor i ett av världens mest exklusiva kvarter.

För bostaden i London har hyresvärden begärt motsvarande 170 000 kronor – i månaden.

– Det är den internationella eliten som bor där, säger fastighetsmäklaren Peter Taylor. 

Prinsessan Madeleine, 35, flyttade till London 2015 efter att tidigare ha bott i New York och en kort period i Sverige. Hennes make Chris O’Neill, 43, har tidigare förklarat  att familjen flyttade för att han lättare skulle kunna sköta sina affärer. 

Expressen kan nu berätta om hur familjen lever i en av Londons mest exklusiva stadsdelar, Knightsbridge. Fastigheten – som bland annat har tre sovrum – ligger mycket insynsskyddat på en gata, omgiven av ambassader, exklusiva butiker och de välkända varuhusen Harvey Nichols och Harrods. Här finns anrika pubar samt några av Londons lyxigaste hotell. Bostaden är omkring 250 kvadratmeter stor. 

Paret har nära till Hyde Park, där de flera gånger setts gå på promenader med barnen Leonore, 3 och Nicolas, 2. Längs med gatorna står bilar av märkena Rolls-Royce, Bentley och Range Rover parkerade. Prinsessan Madeleine och Chris O’Neills har dock valt att köra svenskt och har en Volvo XC 90. 

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Madeleine bar lammpäls under dopet

Garagedelen av bostaden.

”Ett av de dyraste områdena i världen”

Enligt Peter Taylor, mäklare på mäklarfirman Maskells i Knightsbridge, är området ett av de lyxigaste som går att bo i. Han jämför med dyra adresser i världsmetropoler som New York, Hong Kong, Sydney och Los Angeles. 

– Det är absolut ett av de dyraste områdena i världen. Det är den internationella eliten som bor där. Det kan röra sig om kändisar, miljardärer från Ryssland eller rika människor från Mellanöstern. 

I samband med flytten 2015 uppgav Chris O’Neill för Expressen att familjen hade hittat ett hem som man då var på väg att färdigställa. Det omöblerade trevåningshuset hade då legat ute på marknaden med en begärd hyra på vad som med dagens kurs motsvarar cirka 170 000 kronor i månaden. 

– Det är inte en ovanlig hyra för ett hus eller en mer exklusiv lägenhet i det här området, säger Peter Taylor.

LÄS OCKSÅ: Nya dopbilden på prins Gabriel

Första våningen av bostaden.

Har kostat upp till 1,7 miljoner i månaden

I Knightsbridge finns dock betydligt dyrare bostäder att hyra, enligt mäklaren. 

– Vi har hyrt ut till väldigt rika kunder och kända personer där priset varit upp till 150 000 pund (motsvarande cirka 1,7 miljoner) i månaden, säger han. 

En annan mäklarfirma, som tog hand om uthyrningen under våren 2015, beskrev huset som rymligt och framhöll det charmiga läget samt husets takterrass. Intresserade hyresgäster fick även veta att det var nära exklusiva butiker i Knightsbridge, Belgravia, på kändistäta Sloane Street samt några av centrala Londons tunnelbanestationer. 

Sedan flytten utomlands har prinsessan Madeleine och Chris O’Neill kunnat leva ett anonymt liv. De förekommer sällan i brittiska tidningar och syns sällan till vid offentliga evenemang.

– Jag tror att hon föredrar att hålla en låg profil. Om du skulle fråga vem som helst i Storbritannien så skulle de nog inte känna till att de faktiskt bor i London, säger den brittiske hovexperten och skribenten Richard Fitzwilliams.

LÄS OCKSÅ: Så lägger Chris O’Neill om sitt liv för Madeleine

Andra våningen av bostaden.

Thorgren: ”De trivs bra i London”

Hovets informationschef Margareta Thorgren säger om prinsessan Madeleine och Chris O’Neills liv i London: 

– De trivs bra i London, det är den informationen jag har. 

Vi har uppgifter om att deras bostad kostar omkring 170 000 kronor i månaden. Vad kan du säga om det?

– Det är ingenting som jag har kännedom om. Det är helt och hållet en privat bostad som de har i London och som inte har någonting med kungliga hovstaterna att göra, det är en helt privat bostad.