Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Madde och Chris pressade – lyckas inte sälja lyxhuset

Chris O'Neills hus i Florida bommade igen i höstas inför stormen Irmas framfart som lamslog delar av landet. Foto: KRISTOFER SANDBERG
Chris O'Neill har tillbringat mycket tid i huset ihop med prinsessan Madeleine, men har nu i två års tid försökt sälja huset. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / STELLA PICTURES

Trots att en av Floridas mest prestigefulla mäklare anlitats för att sälja Chris O'Neills sommarhus har det inte gått – på två år.

År efter år drar huset på sig kraftiga kostnader, som Chris tidigare uttryckt oro för.

Sedan 2016 har huset kostat honom över 650 000 kronor – bara i skatter.

Sommarhuset i Florida blev något av en oas och ett paradis för prinsessan Madeleine och Chris O'Neill.

Chris ägde det redan innan han träffade Madeleine – och under parets äktenskap har åtskilliga långhelger tillbringats i det lyxiga huset med fem sov- och badrum.

O'Neill köpte huset för motsvarande 17,6 miljoner kronor genom sitt bolag Bahama Beach Holdings, finansierat av ett lån i Lydian Private Bank för motsvarande 11 miljoner kronor.

Chris O'Neills sommarhus ligger i Palm Beach i Florida och låg först ute till försäljning för motsvarande 44,5 miljoner kronor. Foto: LINDA FORSELL

Husaffären genomfördes redan 2008 och därefter började ett omfattande renoveringsarbete. Så omfattande att när Chris, i samråd med prinsessan Madeleine, bestämde sig för att sälja huset 2015 sattes utropspriset till motsvarande 44,5 miljoner kronor.

Men drömmen om att sälja har inte gått att leva upp till. Nu har det gått mer än två år utan att huset gått att sälja.

Utropspriset har gått ner – efter två år

Floridahuset ligger fortfarande ute till försäljning på den prestigefyllda mäklarbyrån Corcorans sajt. Numera ligger dock utropspriset på 3 995 000 dollar, vilket i dag motsvarar omkring 33 miljoner kronor.

Några andra av kungafamiljens miljonhus

KUNGAPARET

Sollidens slott

Kungafamiljens sommarparadis som kungen äger. Hela kungafamiljen samlas här varje sommar. Väldigt skyddad från allmän insyn och kungafamiljen kan verkligen vara ifred – om de vill – när de rör sig på ägorna.

 

Villa Mirage

Kungen ärvde huset vid prins Bertils bortgång. Det ligger i den lilla staden Sainte-Maxime längs Franska Rivieran. Kungaparet är där några veckor varje sommar. 

 

CARL PHILIP OCH SOFIA

Lägenheten i Sydafrika

Prinsessan Sofia köpte lägenheten på 72 kvadratmeter ett halvår efter förlovningen med prins Carl Philip. Huset har 24-timmarsbevakning och det finns pool, gym och tvättstuga i fastigheten. Lägenheten ovanför ägs av Sofias nära vän Frida Vesterberg.

 

Villa Solbacken

Sedan i somras är prinsparet inflyttade på Villa Solbacken. Villan ligger på Djurgården i Stockholm och är ett arv från prins Bertil. Den har nu totalrenoverats av Carl Philip och Sofia. Enligt Lantmäteriet består fastigheten av två hus.

 

VICTORIA OCH DANIEL

Villa Skönvik

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels futuristiskt designade sommarhus. Här lever de avskilt om somrarna ihop med barnen Estelle och Oscar. Huset ägs av Victoria och Daniel och står inne på Sollidens område, och marken ägs därmed av kungen.

Trots att försäljningen drar ut på tiden har Chris O'Neill sagt att det är så det fungerar i Florida, även om han uttryckt vissa bekymmer med de skenande kostnaderna för underhåll och försäkringar.

– Sedan är det Florida med alla försäkringar. Allt från försäkring mot översvämning till orkan. Även det drar i väg kostnadsmässigt. Nu behöver vi inte huset längre och därför beslutat oss för att sälja. Inget går snabbt i Florida så det kommer nog ta sin tid att sälja, har han berättat i en intervju med Expressen.

"Inget går snabbt i Florida", har O'Neill sagt om den utdragna försäljningen. Foto: KRISTOFER SANDBERG

Skulder har tyngt huset

Expressen har berättat om förfallna skulder på huset våren 2017 och våren 2016. Även 2015 uppdagades skulder på mer än 200 000 kronor.

Chris O'Neill har tidigare kommenterat skulderna på huset:

”Den som är uppmärksam hos skatteindrivarna i Palm Beach skulle upptäcka att jag har varit sen några gånger med betalningar och jag skulle säga att det rör sig om två tillfällen under de senaste sju åren. Jag har hundratals andra saker för mig och jag arbetar ibland hundra timmar per vecka och reser mycket. Utöver detta kan man bara säga att det inte finns några andra anledningar, förutom att mitt sätt att sköta hushållsekonomin kanske skulle kunna förbättras lite”.

Hovets informationschef Margareta Thorgren:

– Hovet har inga kommentarer.