Madeleines och Chris hus till salu – kan tvingas flytta

När Expressen TV mötte prinsessan Madeleine i oktober berättade hon att paret trivs i huset i Florida.
Madeleine och Chris flyttade till Florida i augusti förra året.
Foto: PATRICK VAN KATWIJK / STELLA PICTURES
Familjen har bott på fyra platser: New York, London, Stockholm och Florida.
Foto: SVEN LINDWALL

Prinsessan Madeleine, Chris och barnen kan tvingas flytta igen – mindre än ett år efter att de flyttade in i sin hyrda villa i Florida.

Det 700 kvadratmeter stora huset ligger ute för försäljning.

– Vi trivs jättebra, sade Madeleine förra året om det nya hemmet.

I månadsskiftet juli–augusti förra året flyttade prinsessan Madeleine med familj in i ett åttarumshus i ett lummigt villaområde i Miami i Florida. 

Madeleine, Chris och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne fann sig snabbt väl till rätta i det nästan 700 kvadratmeter stora huset med den 3 400 kvadratmeter stora tomten – till en utannonserad hyra av motsvarande 178 000 kronor i månaden.

– Vi trivs jättebra, barnen är väldigt glada i sina nya skolor och det fungerar jättebra, sade prinsessan Madeleine till Expressen i början av oktober förra året.

Har bott på fyra platser

Men nu kan familjen som bott på minst fyra platser – New York, London, Stockholm och Florida – tvingas flytta igen. Deras hyrda hus ligger sedan några veckor ute till försäljning hos en mäklare i Florida.

Hovet vill inte bekräfta uppgiften och inte heller säga om familjen har någon ny bostad på gång.

– Hovet ger ingen information om parets privata boende i USA, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Hela familjen på prinsessan Adriennes dop.
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Vill ha 29 miljoner kronor

Önskat försäljningspris är motsvarande nära 29 miljoner kronor. För detta pris får köparen mat- och sällskapsrum, sju sovrum och sju badrum. Huset har toppmodernt kök, vinkällare och pool. 

I trädgården vajar palmer och det växer exotiska fruktträd som avokado, granatäpple, lime och papaya. Mäklaren beskriver huset som ”en skönhet” – och mäklarbilderna visar stora ljusa rum, nyrenoverat kök med påkostad utrustning, högt i tak och golv i trä och marmor.

Villan har sålts två gånger under senare år. 2016 gick den för motsvarande nära 26 miljoner kronor och 2012 var försäljningspriset motsvarande 20 miljoner kronor.

Florida familjens hembas

Innan familjen flyttade in sålde Chris förra sommaren sitt 309 kvadratmeter stora sommarhus i West Palm Beach i Florida för motsvarande 32,5 miljoner kronor. En rejäl vinst på 15 miljoner kronor sedan han köpte det 2008.

Enligt hovet har Madeleine och Chris sin hembas i Florida.

– De flyttar till Florida för att det är en bra utgångspunkt för Chris verksamhet och barnen är ännu i förskoleåldern ... Just nu är deras hembas Florida, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt.

Senaste avsnittet av ”Kungafamiljen”.

Äger eller hyr du ditt boende?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.