Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kungliga lyxlivet kan vara slut för Louises svägerska

Louise Johansson gifte sig med kronprinsen i april.
Svenska Louise Johansson är den ryska modellens ingifta syster. Foto: Courtesy of Kelantan Palace
Louise Johansson åkte till Stockholm med maken under midsommar. Foto: Skrämdump / Instagram
Rihana Oksana Petra är gift med den abdikerade kungen Sultan Muhammad V. Foto: YAM G-JUN / AP TT NYHETSBYRÅN

Nu är det turbulent i svenska Louise Johanssons kungliga familj i Malaysia.

Hennes svåger, exkung Muhammad V, skiljer sig från ryska fru, tidigare skönhetsdrottningen Rihana Oksana Petra, rapporterar New Straits Times i Singapore.

Skilsmässan har registrerats i Singapore bara två månader efter det att parets första barn föddes.

Innan det äktenskapliga uppbrottet blev känt gav Louises svägerska på Instagram en inblick i det kungliga livet, skriver Daily Mail. 

Sveriges ögon föll på Louise Johansson, 32, när hon i april gifte sig med Malaysias kronprins av Kelantan, Tengku Muhammad Faiz Petra, 45.

Sedan dess har svenskan från Mjölby visat upp bitar av sitt liv på Instagram. Bland annat delade hon foton från när hon och maken besökte Sverige under midsommar. Det kungliga paret syntes på Vasamuseet och vid ett klassiskt midsommarfirande med dans och kransar.

Annars har Louise Johansson varit tyst om sitt liv med kronprinsen. Hennes svägerska, Rihana Oksana Petra, (tidigare Voevodina) har dock valt en annan väg. 

Lever lyxliv i palats

Den ryska före detta skönhetsdrottningen tillika modellen var fram till nyligen gift med Sultan Muhammad V, som abdikerade i januari, och delar generöst med sig av sitt liv på Instagram.

På en rad bilder visas kungligheternas liv upp i den malaysiska huvudstaden Kuala Lumpur. Där bor hon i ett lyxigt palats tillsammans med maken och deras nyfödde son Ismail Leon, skriver Daily Mail.

I maj lade hon ut en bild på nytillskottet och skrev att hon såg fram emot dagen då han blir Malaysias nya kung.

Jag har fött vår son Ismail Leon, om gud vill det hans kungliga höghet kronprinsen av Kelantan, och om gud vill det den framtida kungen av Malaysia”, skrev Rihana Oksana Petra.

https://www.instagram.com/p/ByQRRR2CKvL/

Men nu rapporterar internationella medier att hennes kungliga liv kan ha tagit slut. Deras skilsmässa registrerades i Singapore den 1 juli. Av ett officiellt dokument, som cirkulerar i sociala medier, framgår att paret skilde sig i Singapore den 22 juni, skriver Singaporetidningen New Straits Times.

De gifte sig i november förra året

Berättar om relationen

I nya inlägg, innan skilsmässan var känd, beskriver Rihana Oksana Petra hur hon och sultan Muhammad V träffades. 

Vi träffades under våren 2017 i Europa. Vid tillfället samarbetade jag med vår gemensamma vän, smyckesdesignern Jacob Arabo. Vi gick på middag efter ett event, där jag träffade en man som introducerade sig själv som kungen av Malaysia”, skriver kungligheten, enligt Daily Mail.

Hon fortsätter:

Jag tog det som ett skämt och sa skämtsamt att jag var drottningen av Moskva. Vi pratade hela kvällen och bytte telefonnummer. Kort efter det dök nyheten upp om att min nya vän hade blivit krönt till kung”.

Rihana Oksana Petra beskriver att de började ringa varandra frekvent, men att hennes modellkarriär gjorde det svårt att få tid att träffas. När hon precis blivit erbjuden ett modellkontrakt i New York valde sultan Muhammad V att bjuda in henne till Malaysia i stället.

Där och då föll de för varandra. Oksana Voevodina konverterade till islam och tog namnet Rihana när hon gifte sig med kungen.

Abdikerade för kärleken

Men efter giftermålet valde alltså sultan Muhammad V att abdikera. Han angav ingen orsak, men medier skrev att hans hustru förflutna som bland annat underklädsmodell och lättklädd såpastjärna var kontroversiellt i det konservativa muslimska Malaysia.

På sin Instagram har Rihana Oksana Petra lagt upp en bild av paret där hon beskriver hur en ”perfekt man” är:

En god make kommer alltid att stötta och vara snäll mot sin fru. Han är alltid intresserad av hur hon mår och tar hand om henne om hon är trött. Han håller alltid 100 procent av sina löften.”

https://www.instagram.com/p/ByrlX-nC7F9/