Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lockdown ger Kate och William mer barntid

Kate och William med barnen Charlotte, George och Louis.
Foto: Kensington Palace

Storbritanniens nedstängning har gett Kate och William mer tid med barnen.

Familjelivet på Anmer Hall har varit en ”sällsynt gåva” i en värld där de kungliga plikterna annars går först, menar hovkommentatorn Victoria Arbiter.

Det senaste halvåret har prinsparet William och Kate ägnat sin kraft åt olika projekt kopplade till coronapandemin.

Nedstängningen av samhället har samtidigt medfört att de har kunnat tillbringa huvuddelen av sin tid hemma i i Anmer Hall i Norfolk med sina tre barn George, 7, Charlotte, 5, och Louis, 2. 

De har själva medgett att hemundervisningen innebär utmaningar. Men den extra familjetiden för de annars så uppbokade kungligheterna har också varit en ”sällsynt gåva”, enligt hovkommentatorn Victoria Arbiter.

På den australiska sajten 9honey skriver Arbiter att de sex månaderna har gett barnen ”ett privilegium som generationer av kungliga barn oundvikligen har förnekats – utökad tid med mamma och pappa”.

”Solida medelklassvärderingar”

William, som tvingades se sina föräldrars äktenskap upplösas och sedan förlorade sin mamma Diana i en tragisk trafikolycka, har enligt Victoria Arbiter strävat efter att ge sina egna barn den stabilitet han själv saknade.

Han har själv bedyrat hur stolt han är över sin hustru, och vilken ”fantastisk mamma” hon är. Paret har dessutom en nära relation till Kates föräldrar, Michael and Carole Middleton som representerar motsatsen till Williams egen turbulenta uppväxt

”Med tanke på hans beundran för deras solida medelklassvärderingar och deras handfasta stil är det inte förvånande att de spelar en sådan viktig roll i sina barnbarns uppfostran”, skriver Victoria Arbiter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.