Estelle går på den exklusiva dansskolan Base23 på Östermalm. Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBLEstelle går på den exklusiva dansskolan Base23 på Östermalm. Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Estelle går på den exklusiva dansskolan Base23 på Östermalm. Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Prinsessan Estelle älskar att röra på sig i all dess former och senast i Almedalen i somras berättade prins Daniel att dottern Estelle "tycker om att dansa". Foto: Sven LindwallPrinsessan Estelle älskar att röra på sig i all dess former och senast i Almedalen i somras berättade prins Daniel att dottern Estelle "tycker om att dansa". Foto: Sven Lindwall
Prinsessan Estelle älskar att röra på sig i all dess former och senast i Almedalen i somras berättade prins Daniel att dottern Estelle "tycker om att dansa".  Foto: Sven Lindwall
Estelle som i vintras fyllde fyra år är med i dansskolans kurs "BaseKids", en kurs för elever mellan tre till tio år. Foto: Sven LindwallEstelle som i vintras fyllde fyra år är med i dansskolans kurs "BaseKids", en kurs för elever mellan tre till tio år. Foto: Sven Lindwall
Estelle som i vintras fyllde fyra år är med i dansskolans kurs "BaseKids", en kurs för elever mellan tre till tio år. Foto: Sven Lindwall

Livet går som en dans för prinsessan Estelle

Publicerad

Estelle har en ny passion:

Balett!

Minst en gång i veckan går hon på exklusiva dansskolan Base23 på Östermalm för att lära sig dansens grundsteg - alltid eskorterad av mamma Victoria eller pappa Daniel.

Ett långt sommarlov är över och kungafamiljen börjar återvända till Stockholm. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, har spenderat en lång tid nere på Öland i sitt älskade Villa Skönvik med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar.

Nu hemma igen i Stockholm och Haga slott är det förskolan ute i Djursholm som gäller för prinsessan Estelle och mamma Victoria är mammaledig hemma med prins Oscar.

 

LÄS MER: Estelle dansade på kungens 70-årsfirande

"Gillar att röra på sig"

Prinsessan Estelle älskar att röra på sig i all dess former och senast i Almedalen i somras berättade prins Daniel att dottern Estelle "tycker om att dansa":

- Hon gillar att röra på sig. På förskolan rör de sig nästan hela dagarna. De är utomhus nästan hela tiden. Vi gillar att vara ute i skogen, gillar att göra aktiviteter. Det är mycket pulkaåkning på vintern, berättade Daniel på plats i Almedalen.

Estelles dansintresse har blivit så pass stort att hon sedan en tid tillbaka går på en av Sveriges mest exklusiva dansskolor - Base23, grundad av hovdansaren Anneli Alhanko, en av Sveriges genom tiderna största ballerinor.

Base23 ligger på Östermalm i Stockholm och har i flera år varit det självklara stället för överklassen kring kungafamiljen som vill sätta sina barn i olika dansskolor.

Estelle som i vintras fyllde fyra år är med i dansskolans kurs "BaseKids", en kurs för elever mellan tre till tio år.

"Barnen får lära sig koreografier och vara med och skapa danser på ett lekfullt sätt. Våra pedagoger inspirerar eleverna att hitta sin danslust och hjälper dem att öva sina motoriska färdigheter. För att eleverna ska få ut det bästa av dansklasserna är alla grupperna indelade efter ålder och kunskap.", skriver Base23 om Estelles danskurs.

 

LÄS MER: Silvias mobilskal – med Estelle på

Välja mellan olika kurser

För Estelle har det varit möjligt att välja mellan flera olika kurser. Där finns barndans, förberedande balett, förberedande Showjazz, förberedande hiphop och Michael Jackson.

Enligt uppgift har Estelle provat på flera olika danser, men just baletten som har fångat prinsessans intresse.

Hovets informationschef Margareta Thorgren:

- Det är ingenting vi har kännedom om eller skulle kommentera.

Eva Johnson är rektor för Base23 och själv flerfaldig mästare i latinamerikansk dans säger till Expressen:

-Vi kommenterar aldrig vilka som går i vår verksamhet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.