Livet går som en dans för prinsessan Estelle

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Estelle går på den exklusiva dansskolan Base23 på Östermalm.
Foto: Karin Törnblom / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ/IBL IBL
Prinsessan Estelle älskar att röra på sig i all dess former och senast i Almedalen i somras berättade prins Daniel att dottern Estelle "tycker om att dansa".
Foto: Sven Lindwall
Estelle som i vintras fyllde fyra år är med i dansskolans kurs "BaseKids", en kurs för elever mellan tre till tio år.
Foto: Sven Lindwall

Estelle har en ny passion:

Balett!

Minst en gång i veckan går hon på exklusiva dansskolan Base23 på Östermalm för att lära sig dansens grundsteg - alltid eskorterad av mamma Victoria eller pappa Daniel.

Ett långt sommarlov är över och kungafamiljen börjar återvända till Stockholm. Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, har spenderat en lång tid nere på Öland i sitt älskade Villa Skönvik med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar.

Nu hemma igen i Stockholm och Haga slott är det förskolan ute i Djursholm som gäller för prinsessan Estelle och mamma Victoria är mammaledig hemma med prins Oscar.


LÄS MER: Estelle dansade på kungens 70-årsfirande

"Gillar att röra på sig"

Prinsessan Estelle älskar att röra på sig i all dess former och senast i Almedalen i somras berättade prins Daniel att dottern Estelle "tycker om att dansa":

- Hon gillar att röra på sig. På förskolan rör de sig nästan hela dagarna. De är utomhus nästan hela tiden. Vi gillar att vara ute i skogen, gillar att göra aktiviteter. Det är mycket pulkaåkning på vintern, berättade Daniel på plats i Almedalen.

Estelles dansintresse har blivit så pass stort att hon sedan en tid tillbaka går på en av Sveriges mest exklusiva dansskolor - Base23, grundad av hovdansaren Anneli Alhanko, en av Sveriges genom tiderna största ballerinor.

Base23 ligger på Östermalm i Stockholm och har i flera år varit det självklara stället för överklassen kring kungafamiljen som vill sätta sina barn i olika dansskolor.

Estelle som i vintras fyllde fyra år är med i dansskolans kurs "BaseKids", en kurs för elever mellan tre till tio år.

"Barnen får lära sig koreografier och vara med och skapa danser på ett lekfullt sätt. Våra pedagoger inspirerar eleverna att hitta sin danslust och hjälper dem att öva sina motoriska färdigheter. För att eleverna ska få ut det bästa av dansklasserna är alla grupperna indelade efter ålder och kunskap.", skriver Base23 om Estelles danskurs.


LÄS MER: Silvias mobilskal – med Estelle på

Välja mellan olika kurser

För Estelle har det varit möjligt att välja mellan flera olika kurser. Där finns barndans, förberedande balett, förberedande Showjazz, förberedande hiphop och Michael Jackson.

Enligt uppgift har Estelle provat på flera olika danser, men just baletten som har fångat prinsessans intresse.

Hovets informationschef Margareta Thorgren:

- Det är ingenting vi har kännedom om eller skulle kommentera.

Eva Johnson är rektor för Base23 och själv flerfaldig mästare i latinamerikansk dans säger till Expressen:

-Vi kommenterar aldrig vilka som går i vår verksamhet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.