På onsdagen klockan 17 kommer konselj hållas på Slottet med anledning av Prinsessan Madeleines nedkomst.
Vid konseljen informerar kungen regering om barnets titel, namn samt tilltalsnamn.
Både statsminister Stefan Löfven och talman Urban Ahlin kommer att finnas på plats. Närvarar gör också statsfru Kirstine von Blixen-Finecke.
Från konseljen fortsätter man sedan till Karl XV-salen där riksmarskalk Svante Lindqvist kommer att läsa upp prinsens titel och namn inför ett närvarande medieuppbåd.
Kungen väljer hertigdöme
Liksom prinsessorna Estelle och Leonore kommer den nyfödde prinsen med all sannolikhet att tilldelas ett eget hertigdöme. På medeltiden innebar titeln hertig eller hertiginna verklig makt – i dag har den ett symboliskt värde. Vilket landskap den lille prinsen blir hertig över är upp till morfar.
– Det står kungen fritt att välja. Men han samråder säkert med flera personer. Det finns många olika faktorer som kan påverka valet. Ibland kan det till exempel finnas en personlig koppling till ett område genom släktskap, berättar Staffan Rosén, vice ordenskansler.
Te Deum - den kyrkliga ceremoni som av tradition hålls vid stora kungliga händelser - är planerad till torsdag klockan 11 i Slottskyrkan. Inbjudna gäster är den närmsta familjen, representanter för riksdag, regering och det officiella Sverige samt Hovets personal.
Under tisdagen har prinsessan Madeleines och Chris O'Neills nyfödda son registrerats i folkbokföringsdatabasen.
Heter Bernadotte
Hans efternamn blir Bernadotte - men förnamnet förblir en hemlighet fram till Svante Lindqvist läser upp det på onsdagen.
Prinsen är skriven på samma adress på Östermalm i Stockholm som mamma och storasyster Leonore.
Av personbeviset framgår det att han är född i Hedvig Eleonoras församling i Stockholm.
Prinsens mamma och pappa - alltså prinsessan Madeleine och Chris O'Neill - är också listade på beviset.
Prinsen är också medborgare i Sverige.