Chris O'Neill och Madeleine började träffas hösten 2010 och under 2011 blev de ett par.Chris O'Neill och Madeleine började träffas hösten 2010 och under 2011 blev de ett par.
Chris O'Neill och Madeleine började träffas hösten 2010 och under 2011 blev de ett par.
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med prinsessan Leonore. Paret har även barnen Nicolas och Adrienne ihop. Foto: STINA STJERNKVIST / TT NYHETSBYRÅNPrinsessan Madeleine och Chris O'Neill med prinsessan Leonore. Paret har även barnen Nicolas och Adrienne ihop. Foto: STINA STJERNKVIST / TT NYHETSBYRÅN
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill med prinsessan Leonore. Paret har även barnen Nicolas och Adrienne ihop. Foto: STINA STJERNKVIST / TT NYHETSBYRÅN

Kvinnorna runt Chris O'Neill innan han träffade Madeleine

Publicerad

Innan relationen med prinsessan Madeleine var Chris O’Neills ansikte vanligt förekommande på vimmelsidorna.

Men sällskapet han hade intill sig har inte synts till i hans närhet på länge.

– Jag har inte pratat med honom på flera år, säger tv-stjärnan Bianna Golodryga, som dementerar att de två var ett par. 

När Chris O’Neill syns i offentligheten i dag är det i princip alltid med prinsessan Madeleine intill sig.

De började träffas hösten 2010 och under 2011 blev de ett par. Sedan dess lever de ett lyckligt liv tillsammans och på sju år fått tre barn tillsammans – Leonore, Nicolas och Adrienne.

Prinsessan Madeleines och Chris O’Neills kärlekssaga har spirat från första dag. Och när O’Neill, som avböjt en prinstitel, syns i offentligheten är det i princip alltid med prinsessan Madeleine tätt intill sig.

I dag har trebarnspappan bara tid till familjen – och när han väl är ute är det ihop med prinsessan Madeleine.Foto: OLLE SPORRONG

Figurerade flitigt på vimmelsidor

Orsaken är enkel: Hans roll i kungafamiljen är att stötta sin hustru.

– Jag finns med som stöd för min hustru. Det är en uppgift jag klarar av som herr Christopher O'Neill, har Chris O’Neill berättat i en intervju med tidskriften King nyligen.

Men innan dess att Madeleine och Chris träffades, blev ett par, gifte sig och skaffade barn var Chris ett flitigt ansikte på vimmelsidor i New York, där han bodde.

 

LÄS MER: Så lägger Chris om sitt liv för Madeleine

 

Ofta med kvinnligt sällskap intill sig. Kvinnor som, sedan giftermålet med prinsessan Madeleine, har pekats ut som Chris O’Neills ex-flickvänner.

Känd tv-stjärna nämns ofta

Ett av namnen som ofta nämns är journalisten Bianna Golodryga, känd tv-stjärna som bland annat jobbar för CNN och CBS News.

– Chris och jag var bara vänner, jag var aldrig hans flickvän, säger hon några år efter att de setts ihop.

Chris O'Neill med Bianna Golodryga på en födelsedagsfest i New York 2010.Foto: SIPA TT NYHETSBYRÅN

Sedan 2010 är hon gift med amerikanen Peter Orszag, vd på investmentbanken Lazard och före detta förvaltnings- och budgetdirektör under president Barack Obama.

– Jag kan inte hjälpa dig, jag har inte pratat med honom på flera år, säger Bianna Golodryga om sin relation till Chris O’Neill i dag.

Ex-flickvännen Maryam Abdullina

Maryam Abdullina är det namn som starkast kopplats samman med O’Neill och som av norska veckotidningen Se og Hør avslöjats som hans ex-flickvän.

Maryam Abdullina pekades ut som Chris O’Neills ex-flickvän. Har tidigare arbetat som underklädesmodell, är i dag anställd som säljare av ett modeföretag i New York.Foto: / SCANPIX / SIPA PRESS SCANPIX SWEDEN

Relationen med underklädesmodellen Maryam ska ha pågått fram till två år innan det att O’Neill träffade Madeleine. Enligt Se og Hør var det så pass seriöst att hon introducerades för Chris mamma Eva.

 

LÄS MER: Chris om att vara gift med Madeleine: ”Jag gnäller”

 

I dag har hon, enligt sin profil på Linkedin och Facebook, sadlat om till säljare på Premium Distribution Corp. Företaget är baserat i New York och hjälper amerikanska designers att exportera till klädkedjor i Europa.

Vimmelprinsessan Annie Churchill som ofta syns i New Yorks nattliv har också träffat den svenska prinsessgemålen.Foto: JERRITT CLARK / WIREIMAGE/IBL
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.