Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinnan om prins Andrews försvar: ”Det är skitsnack”

”Det var så kraftfullt att höra alla andra offer”
”Han vet vad som hände”, säger i dag 35-åriga Virginia Giuffre. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Prins Andrew har slagit ifrån sig anklagelserna om att ha haft sex med den då 17-åriga flickan Virginia Giuffre. 

Nu svarar i dag 35-åriga Giuffre på prinsens ursäkter i en lång intervju i BBC. 

– Kom igen, jag säger att det är skitsnack för det är precis vad det är. 

Han har ett tillstånd som gör att han inte kan svettas, han festar nästan aldrig och sysslar inte med offentliga ömhetsbetygelser. Dessutom åt han pizza med sin dotter under den aktuella kvällen. 

Prins Andrew berättade i en uppmärksammad BBC-intervju nyligen att det fanns många orsaker till att han omöjligen kan ha haft sex med den 17-åriga flickan för nästan tjugo år sedan. 

Flickan, som då hette Virginia Roberts, har tidigare gått ut och berättat att hon var sexslav hos sexbrottslingen Jeffrey Epstein, som tog livet av sig i häktet i somras när han gripits för en stor mängd sexuella övergrepp. 

Virginia Giuffre, i dag 35 år gammal, berättar om kvällen med prinsen i en stor intervju med BBC som släpps under måndagskvällen.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Prinsen har sedan dess konsekvent nekat till att han haft en vänskap med Epstein och att han haft sex med Giuffre. 

”Han vet vad som hände” 

I dag är Virginia Giuffre en gift trebarnsmamma och berättar för första gången om sina tankar om prinsens försvar i en stor egen intervju med BBC

– Han vet vad som hände. Jag vet vad som hände, och det är bara en av oss som berättar sanningen just nu – och jag vet att det är jag, säger hon i intervjun enligt The Mirror

Prinsen har bland annat sagt att den nu världskända bilden som visar de två tillsammans kan ha blivit manipulerad. Bilden ska vara tagen i mars 2001, i en bostad i London. 

Foto: REX/IBL

Men prinsen har sagt att det finns tveksamheter med bilden – och öppnar för att den kan vara manipulerad. 

– Jag tror inte att det är en bild på mig i London för när jag går ut i London har jag kavaj och slips på mig. 

”Inte någon som kramar”

Han sa vidare i intervjun att han sällan kramar någon på bild, på det sätt som han står med handen runt Giuffres midja. 

– Jag är väldigt ledsen, men om jag – som en medlem i kungafamiljen – är med på ett foto, och jag är med på väldigt få foton, är inte jag som någon som kramar eller visar offentliga ömhetsbetygelser på det sättet. 

Prins Andrew sin intervju med BBC.Foto: BBC / STELLA PICTURES BBC

Giuffre: ”Stå upp för mig” 

Det uttalandet fick Giuffre att rasa mot prinsen i intervjun. 

– Som om hans arm var förlängd eller om fotot blivit manipulerat, eller att han kom till New York för att säga upp vänskapen med Jeffrey Epstein. Kom igen, jag kallar det skitsnack för det är precis vad det är, säger hon enligt The Mirror. 

I intervjun vänder hon sig till det brittiska folket för stöd. 

– Jag uppmanar folket i Storbritannien att stå upp för mig, att hjälpa mig att ta denna kamp, att inte acceptera detta som okej, säger hon och fortsätter: 

– Detta är ingen svår sexhistoria. Det här är en berättelse om att bli utsatt för sexhandel, detta är en berättelse om övergrepp och om era kungligheter. 

Se den kritiserade intervjun med prins Andrew:

BBC:s stora intervju med prins Andrew.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.