Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victoria vann stilfajten mot Sofia Hellqvist

<strong>Sofia Hellqvist</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Sofia har valt en dräkt med rak passform som ser väldigt modern ut. Hon passar riktigt bra i utsläppt hår och mjuka lockar, det blir en fin kontrakt till den skarpa dräkten. Hon går sin egen väg och väljer en huvudbonad i en helt annan färg än klädseln – och det gör hon alldeles rätt i!
Foto: Bresciani/Tt Claudio
<strong>Kronprinsessan Victoria</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Victoria får till en riktig fullträff i sin vackra lavendelblå klädsel. Hon ser modern och kvinnlig ut på en och samma gång och den asymmetriska kjolen gör stilen extra intressant Att bära samma nyans från topp till tå gör dessutom att det hela ser väldigt genomtänkt ut.
Foto: Bresciani/Tt Claudio
<strong>Prinsessan Estelle</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Estelle är söt som socker i ljust och beige från topp till tå. Hon ser ut att trivas alldeles utmärkt i sin vippiga klänning och matchande kappa. Dagen till ära har hon dessutom fått ett par fina lackskor och en stor rosett i håret.
Foto: Bresciani/Tt Claudio
<strong>Prinsessan Madeleine</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Den ljusa kappan ser lite väl rymlig ut och är inte särskilt smickrande för figuren. Men färgvalet är perfekt för henne och accessoarerna är riktigt vassa. Den vackra coiffen är ett litet konstverk i sig och den lyfter hela outfiten.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Prinsessan Leonore</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><span></span><br>Emma Danielsson: Lilla Leonore matchar mamma Madeleine i ljusa färger. Även hon har fått en rosett i håret i ett något mindre format. Den vita kappan toppas av ett par trendigt guldfärgade skor.
Foto: Bresciani/Tt Claudio
<strong>Drottning Silvia</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Silvia klär sig klassiskt i en snäv dräkt och ett flerradigt pärlhalsband. Hon har alltid passat extra bra i vitt och här bryter hon av fint med en aprikosfärgad scarf. Den maffiga huvudbonaden blir pricken över i:et.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Ulla Löfven</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Det är precis såhär elegant klädd vi alltid vill se Ulla. Hon väljer en dräkt som går i en härlig hallonröd nyans och lyckas få till en perfekt passform med fin form på figuren. Alla rätt!
Foto: Olle Sporrong
<strong>Marie Hellqvist (här med Erik Hellqvist), Sofias föräldrar</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Vilken härlig färg! Bland alla vita och pastellfärgade outfits lyser Marie upp i sin klatschiga turkosa klänning. Hon matchar dessutom fint och klassiskt med ljusa accessoarer och ett enkelt pärlhalsband.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Lina Hellqvist, Sofias syster</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Sara gör allt rätt när hon väljer en klänning som är ljus och vårfin, lagom modern men tillräckligt klassisk och dessutom smickrande för figuren. Nedtonade accessoarer och en stram frisyr gör att den snygga klänningen får stå i fokus.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Sara Hellqvist, Sofias syster</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Det här är en klänning i modern stil med svarta grafiska färgblock i sidorna. Spetsboleron går däremot i en helt annan stil som är mer romantisk. Båda plaggen är fina för sig men i det här fallet hade det varit snyggare att bära endast klänningen.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Freja Kjellberg Borchies</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Den här kappan går i en underbar rosa färg. Passformen är helt perfekt och skärpet i midjan gör att hon får en fint markerad figur. Stilen i övrigt är enkel vilket gör att den snygga kappan med all rätt får stå i rampljuset.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Louise Gottlieb</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Louise är hemtam i kungliga sammanhang och det syns på den fläckfria klädseln. Hon ser superglamourös ut i sin guldskimrande fodralklänning och toppar med en lyxig Chanel-väska i samma nyans.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Vicky Andrén</strong><span><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon></span><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br><p>Emma Danielsson: Vicky har valt att bryta av sin ljusa klädsel med svart men det hade passat ännu bättre med ljusa färger från topp till tå. En vit kavaj hade matchat både klänningen och den snygga väskan perfekt.</p>
Foto: Olle Sporrong
<strong>Marianne Bernadotte</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Marianne väljer färgstarkt och satsar på en klassisk dräkt i rödrutigt. Den guldskimrande knytblusen är elegant och den klär henne bra. Även accessoarerna är fina men baskern passar inte in stilmässigt.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Madeleine Rahm</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Både kappan, kjolen och accessoarerna ser supersnygga ut! Kjolen skimrar i metallic och känns riktigt glammig men draperingarna och det styva tyget gör att det ser lite knöligt och bökigt ut under kappan.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Louise Dinkelspiel</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Louise satsar på en diskret stil med en enkel kjol och neutral kavaj. Någon intressant detalj hade livat upp men dlädseln är ändå fin i all sin enkelhet. Både kjolen och kavajen har bra passform vilket är det allra viktigaste.
Foto: Olle Sporrong
<strong>Alexandra Storåkers</strong><br><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><exp:icon type="wasp"></exp:icon><br>Emma Danielsson: Alexandra klär sig fläckfritt i en elegant midnattsblå sidenklänning. Omlottmodellen och det svarta bandet i midjan ger en snygg timglasfigur. Dessutom matchar hon maken Michael på ett väldigt genomtänkt sätt.
Foto: Olle Sporrong
Sofia Hellqvist och prins Carl Philip.
Foto: Olle Sporrong
Prins Carl Philip, Sofia Hellqvist, prinsessan Estelle, prins Daniel, prinsessan Leonore och prinsessan Madeleine.
Foto: Bresciani/Tt Claudio
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel.
Foto: Olle Sporrong
Foto: Bresciani/Tt Claudio
Sofia Hellqvist och prins Carl Philip.
Foto: Olle Sporrong
1 / 22

Sofia Hellqvist satsade på en modern dräkt med rak passform – och lade till en huvudbonad i en helt annan färg – på sin och prins Carl Philips lysning på söndagsförmiddagen.

Kungligheterna valde överlag ljusare färger, och enligt Allt om Modes redaktör Emma Danielsson fick kronprinsessan Victoria till en fullträff med sin lavendelblå klädsel.

Även lillprinsessorna Estelle och Leonore imponerade med sin klädsel.

Lysningen

• Äger rum söndag 17 maj.

• Gudstjänst i Slottskyrkan klockan 11.00, öppet för allmänheten i mån av plats.

• Lysningsmottagning på Kungliga slottet för inbjudna gäster klockan 14.00.

Källa: www.kungahuset.se

Bröllopet

• Firandet tjuvstartar med en privat middag för inbjudna gäster 12 juni.

• Vigsel 13 juni klockan 16.30 i Slottskyrkan.

• Kortege med häst och vagn från Kungliga slottet längs Yttre borggården, Slottsbacken, Skeppsbron, Slottskajen, Norrbro, Regeringsgatan, Hamngatan, Nybroplan, Nybrokajen, Hovslagargatan, Södra Blasieholmshamnen, Strömbron och avslutas nedanför Logården.

• Salut om 21 skott från långholmen.

• Middag i Vita havet.

• Dans i Karl XI:s galleri.

Källa: www.kungahuset.se

Sofia Hellqvist har hyllats internationellt som Europas nya kungliga stilikon. Men på sin och prins Car Philips lysning på söndagen fick hon ses sig besegrad av bland andra kronprinsessan Victoria och sin egen syster Sara.

Kronprinsessan Victoria fick enligt Allt om Modes redaktör Emma Danielsson till en fullträff med sin lavendelblå klänning:

"Hon ser modern och kvinnlig ut på en och samma gång och den asymmetriska kjolen gör stilen extra intressant Att bära samma nyans från topp till tå gör dessutom att det hela ser väldigt genomtänkt ut."


LÄS OCKSÅ: Sofia Hellqvist är den nya Kate Middleton

Lillsessorna imponerade

Även lillprinsessorna Estelle och Leonore imponerade. Estelle bar en vippig klänning och en matchande kappa kombinerat med rosett i håret och lackskor, allt i ljust och beigt. Leonore matchade sin mamma Madeleine med en vit kappa och guldfärgade skor.

På de senaste bilderna som släpptes av hovet bar Sofia Hellqvist en ljusblå Reiss-klänning, och blått har tidigare varit lite av en favoritfärg för den blivande prinsessan. Men på lysningen blev det alltså en beigare dräkt för Sofia.

Under sin egen lysning bar prinsessan Madeleine en ljusgrön sidenklänning med båtringning från Pär Engsheden, samma designer som låg bakom Victorias brudklänning när hon gifte sig med Daniel Westling. Kronprinsessan Victoria valde en blå Elie Saab-klänning vid sin lysning. Men till prinsparets lysning var det genomgående ljusare plagg som gällde för hela kungafamiljen.


LÄS OCKSÅ: Från glamourmodell till blivande prinsessa – här är Sofia Hellqvists stilresa

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.