Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungliga Louise om sitt nya liv: ”Tackar Allah varje dag”

Bröllopslyckan – nu har Louise fått sin prins.
Louise firar bröllopsdag med sin malaysiske prins.
Foto: Instagram
Middagen avslutades med tårta.
Foto: Instagram
Louise Johansson kommer från Mjölby i Sverige. Nu bor hon med sin kronprins i Kelatan i Malaysia.
Foto: Courtesy of Kelantan Palace
Kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra.
Foto: Courtesy of Kelantan Palace

Det har gått ett år sedan Louise Johansson, 33, från Mjölby blev malaysisk kunglighet.

I sociala medier visar svenskan upp bilder från firandet av sin första bröllopsdag med kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra, 46.

I april förra året kom nyheten om det stundande bröllopet mellan svenskan Sofie Louise Johansson och Tengku Muhammad Faiz Petra, kronprins i delstaten Kelantan i nordvästra Malaysia. 

Paret träffades i Storbritannien där prinsen studerade, och de ska enligt malaysiska medier ha känt varandra en längre tid. Vigseln ägde rum den 19 april inför omkring 300 gäster i ett anrikt palats.

Förutom delar av Louise Johanssons familj, närvarade även Sveriges ambassadör i Malaysia, Dag Juhlin-Dannfelt. Något som Louise minns tillbaka till när paret nu firar sin första bröllopsdag. 

”Tackar Allah varje dag”

”Ett vackert år har gått sedan vi gifte oss. Jag känner mig lyckligt lottad och stolt att stå vid din sida som din hustru. Jag tackar Allah varje dag för att jag har en sådan kärleksfull och respektfull make. Jag vill även tacka familj, vänner och Sveriges ambassadör för att ni reste långväga för att vara en del av vår speciella dag”, skriver hon på Instagram.

I sociala medier delar hon flera fotografier från bröllopet och bilder från årets firande av bröllopsdagen. Paret ses njuta av en middag tillsammans, följt av en stor tårta med dekorativa enhörningar och texten ”grattis på bröllopsdagen”. Louise skriver dessutom ”Stay home” i inläggen, vilket syftar på coronapandemin. 

Hon har tidigare visat upp hur paret har bakat svenskt bröd åt sjukvårdspersonal som tack för det hårda arbetet med coronapatienter i landet.

https://www.instagram.com/p/B_J0xfjp6cb/

TV: Svenska Louise ska gifta sig med malaysisk prins

”Känt varandra länge”

Brukar du fira årsdagar med din partner?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.