Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kungliga diademet sålt för 343 000 kronor

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gunnila Bernadotte med sin man Carl Johan Bernadotte.
Foto: Gugge Zelander
Foto: / NIKLAS HENRIKCZON EXPRESSEN

Kungafamiljens "grand old lady", Gunnila Bernadotte, gick bort i september förra året.

Nu har hennes diadem sålts för 343 000 kronor på Bukowskis.

– Köparen var mycket glad och nöjd med sitt köp och har lovat att bära den med ära och förvara den tryggt, säger Sophia Åkerlund, smyckesspecialist på Bukowskis.

I september 2016 gick grevinnan Gunnila Bernadotte bort. Hon var en del av den svenska kungafamiljen genom att hon gift sig med kungens farbror, greve Carl Johan Bernadotte.

Gunnila Bernadotte beskrevs ofta som kungafamiljens "grand old lady" – och alla i familjen uppskattade henne väldigt mycket.

Familjen gav senare Bukowskis i uppdrag att sälja Gunnila Bernadottes tiara, som hon bland annat burit vid kronprinsessan Victorias och prinsessan Madeleines bröllop.

Såldes på Bukowskis för 343 000 kronor

Nyligen såldes den på Bukowskis för svindlande 343 000 kronor. Utropspriset låg på 60 000-80 000 kronor.

– Jag är verkligen jättenöjd med försäljningen av Gunnila Bernadottes tiara. Tiaror av den här digniteten ser vi inte så ofta på den svenska marknaden, så det är extra kul att se att det fanns ett så starkt intresse för den, säger Sophia Åkerlund, smyckesspecialist på Bukowskis.

Det var en intensiv budgivning om att få köpa den kungliga tiaran, berättar Åkerlund.

– Det var många budgivare som var med både i salen, online och per telefon vilket alltid är roligt. Köparen var mycket glad och nöjd med sitt köp och har lovat att bära den med ära och förvara den tryggt.


LÄS MER: Kungafamiljens sista farväl av Gunnila Bernadotte


Ovanlig modell

Diademets modell är väldigt ovanlig och är delvis format som en liljekonvalj. Det är gjord av platina, diamanter och odlade pärlor och är stämplat med franska stämplar.

Den liljekonvaljkvisten som finns på diademet går även att ta av och bära separat som brosch.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.