Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungens syster flyttar födelsedagsfirandet

Kronprinsessans fastrar närvarar inte på födelsedagsfirandet i Borgholm.
Prinsessan Margaretha, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina i Stockholm vid Prinsessan Adriennes dop förra året
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Från vänster: Prinsessan Christina, deras mor prinsessan Sibylla, Prinsessan Desiree, Kung Carl Gustaf, Prinsessan Birgitta och Prinsessan Margaretha
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Prinsessan Margaretha har bestämt sig för att flytta sitt 85-årsfirande i Stockholm, skriver Svensk Dam

Enligt systern prinsessan Birgitta ville Margaretha inte lämna sitt hem i Oxfordshire, England i höstrusket – utan firandet kommer att ske längre fram:
– Under våren antar jag, jag vet inte riktigt, säger prinsessan Birgitta till Expressen. 

Kungens äldsta storasyster prinsessan Margaretha fyller 85 den 31 oktober.

De fyra Hagasessorna firar traditionellt de större födelsedagarna – och ibland även de mindre – i Stockholm, och så var även planen i år.

Dock har prinsessan valt att flytta fram firandet i Stockholm i år, skriver tidningen Svensk dam. 

– Ja, jag trodde att vi skulle samlas för att fira Margaretha – men nu blir det inte så, säger lillasyster prinsessan Birgitta, 82, till tidningen. 

Hon fortsätter:

– Hon har bett om att inte bli firad just nu, hon tycker att det är jobbigt att resa till Sverige när det är så här kallt och läskigt ute.

”Ska göra det senare”

Prinsessan Birgitta berättar för Expressen att prinsessan Margarethas 85-årsfirande har lagts på is, men att det kommer genomföras längre fram:

– Det är en önskan om att göra det när det är lite varmare. Lite fram på våren antar jag, jag vet inte, säger hon.

Samtliga fem syskon samlades i Stockholm i juni förra året för att närvara vid prinsessan Madeleines yngsta dotter Adriennes dop, samt fira att prinsessan Désirée fyllde 80 år.

När alla systrarna är i den svenska huvudstaden samtidigt brukar de äta lunch tillsammans på Östermalmshallen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.