Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungens oväntade nyår – firar i Japan

Drottningen och kungen firar in det nya året i Japan.Foto: ROBERT GHEMENT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
"De tar jullov som många andra", säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kung Carl Gustaf reser till Japan tillsammans med Silvia.Foto: KRISTOFER SANDBERG
Kungen och drottningen planerar en tvåveckorsresa som sträcker sig över nyår.Foto: TOMAS LEPRINCE

Kungen och drottningens val: Nyår i Japan. 

Även kronprinsessans familj lämnar landet och ska njuta av varmare breddgrader i Italien. 

Efter julstöket planerar familjen var sin tvåveckorsresa, enligt uppgifter till Expressen.

– De tar jullov som många andra, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Enligt uppgifter till Expressen reser i dag kungen och drottning Silvia till Japan, där de ska fira nyår. Kungaparet stannar för en cirka två veckor lång vistelse.

Vanligtvis brukar de fira tolvslaget på Stenhammars slott i Flen, där de har sin weekendoas dit de ofta reser för kortare vistelser. 

Även kronprinsessan Victoria planerar en resa med prins Daniel. Under morgondagen beger sig familjen till Italien, där de stannar en bit in på 2018. 

– De tar jullov som många andra, och firar nyår och trettondedag jul privat, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

Men resdestinationen vill hon inte avslöja. 

– Det är privat. Hela kungafamiljen som tar semester fram till måndagen den åttonde. Då är de tillbaka i arbetet igen, säger Margareta Thorgren. 

Nobelmiddag och födelsedagsfirande

Kungafamiljens schema har varit fullspäckat veckorna innan julledigheten. Den 1 december döptes Carl Philips och Sofias son prins Gabriel i Drottningholms slottskyrka. 

Under nobelmiddagen den 10 december på Konserthuset vid Hötorget i centrala Stockholm, stod kungen traditionsenligt för utdelandet av alla medaljer. 

Och i lördags fyllde drottning Silvia 74 år, och firade likt tidigare år sin födelsedag i Drottningholms slottskyrka. 

 

LÄS MER: Här är hela kungens jultal 2017 

 

Förra julledigheten befann sig kungen och drottningen på en av de mest exklusiva orterna i schweiziska Alperna, tillsammans med prinsessan Madeleine och hennes familj. Finansmannen Fredrik Gottlieb, en av kungens närmaste vänner, och hans fru Carola Gottlieb, en av Silvias bästa vänner, var även de med på resan. 

Även 2014 reste kungen med familj till Alperna, då till den exklusiva skidorten Cervinia i Italien. Under resan skadade kronprinsessan foten så illa att hon fick transporteras med helikopter till sjukhus i Genève i Schweiz. Det visade sig vara en spricka i foten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.