Kungens lyxvänner

Publicerad
Uppdaterad
BERTIL HULT
Ägare av EF-koncernen. Vän till kungafamiljen, är "trustee" i Mentorstiftelsen där drottning Silvia är engagerad, gäst på bröllopet, lånade ut ett av sina privatplan till Victorias och Daniels bröllopsresa.
STEFAN PERSSON
Storägare i H&M. Vän med kungafamiljen, medlem i HM Konungens Jaktklubb, "trustee" i Mentorstiftelsen där drottning Silvia är engagerad.
KARL-JOHAN PERSSON
Vd för H&M. Vän med brudparet, kronprinsessan var gäst på Perssons eget bröllop 2002, gäst på bröllopet, lånade ut familjens privata sommarställe i Stockholms skärgård till kronprinsessans möhippa, gäst på bröllopet.
MARCUS WALLENBERG
Affärsman. Har vid otaliga tillfällen fått draghjälp av kungaparet vid utlandsbesök, medlem i HM Konungens Jaktklubb, gäst på bröllopet.
JACOB WALLENBERG
Affärsman. Har vid otaliga tillfällen fått draghjälp av kungaparet vid utlandsbesök, medlem i HM Konungens Jaktklubb, gäst på bröllopet.
SIGNHILD ARNEGÅRD-HANSEN
Ordförande för Svenskt näringsliv. Deltog förra året i en intern tillställning på hovet efter förlovningen, gäst på bröllopet.
DAN STEN OLSSON
Rederimagnat. Har fått medalj i tolfte storleken i Serafimerordens band, gäst på bröllopet.
CRISTINA STENBECK
Storägare i Stenbeckkoncernen. Fick hjälp av kungaparet 2004 i Vietnam där en bankett hölls ihop med Stenbeck när sfären ville förlänga sin mobillicens, gäst på bröllopet.
LEIF JOHANSSON
Vd för Volvo Lastvagnar. Har låtit kungen inviga anläggning med anknytning till Volvo, gäst på bröllopet.
ALESSANDRO CATENACCI
Nobisgruppen. Vän till Victoria och Daniel, har haft kronprinsessan och Daniel på besök i huset i italienska Cortina, hans bror Stefano Catenacci lagade bröllopsmiddagen, gäst på bröllopet.
MELKER SCHÖRLING
Affärsman. Har fått kunglig medalj i tolfte storleken i Serafimerordens band, gäst på bröllopet.
MICHAEL TRESCHOW
Styrelseordförande för Ericsson. Har fått kunglig medalj i tolfte storleken i Serafimerordens band, gäst på bröllopet.
ANTONIA AX:SON JOHNSON
Axel Johnson-gruppen. Sitter i styrelsen för Childhood foundation där drottning Silvia är hedersordförande, gäst på bröllopet.
KENNETH BENGTSSON
Vd för Ica. Sitter i styrelsen för Childhood foundation där drottning Silvia är hedersordförande, gäst på bröllopet.
MATS JANSSON
SAS-chef. Mentor till Daniel, gäst på bröllopet.
BERNT MAGNUSSON
Tidigare vd för Nordstjernan. Mentor till Daniel, gäst på bröllopet.
ERIK PAULSSON
Fastighets-mogul. Mentor till Daniel, gäst på bröllopet.
ANDERS LINDBERG
Vd för JKL. PR-byråns vd har hjälpt Daniel, gäst på bröllopet.
ROBERT AF JOCHNICK
Oriflame. Sitter i styrelsen för Childhood foundation där drottning Silvia är hedersordförande.
LARS G JOSEFSSON
Vd för Vattenfall. Sitter i styrelsen för Childhood foundation där drottning Silvia är hedersordförande.
LARS NYBERG
Vd för Telia. Sitter i styrelsen för Childhood foundation där drottning Silvia är hedersordförande.
PATRIK BRUMMER
Finansman. Medlem i HM Konungens Jaktklubb.
GUSTAF DOUGLAS
Finansman. Medlem i HM Konungens Jaktklubb.
ERIK PENSER
Finansman. Medlem i HM Konungens Jaktklubb.
KÄLLOR: Hovet, Fokus, Mentor och Childhood foundation

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.