Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungens hälsning till svenska folket: ”Håll ut!”

Kungens hälsning hälsning till svenska folket.
Kung Carl Gustaf skickar uppmuntrande tillrop.
Foto: Linda Broström / Kungliga Hovstaterna

När nya coronarestriktioner ligger som en våt filt över Sverige skickar hans majestät kung Carl Gustaf uppmuntrande ord från Hovet: 

– Håll i. Håll ut! 

Konungens hälsning kommer dagen efter att regeringen förbjudit fler än åtta personer att samlas, och statsminister Stefan Löfven i stränga ordalag uppmanat människor att inte besöka gym, bibliotek och fester. 

– Vi måste alla ta vårt ansvar och fortsätta de gemensamma insatserna och ansträngningarna för att stoppa smittspridningen. Håll i. Håll ut!, lyder kungens kärnfulla budskap från Drottningholms slott till svenska folket. 

Hovet meddelar att kungen och drottning Silvia nu i möjligaste mån sköter sina uppdrag på distans från Drottningholms slott. 

Kungaparet har tidigare isolerat sig på Stenhammars slott. 

Nya vaccin är på gång efter avtal med läkemedelsjätte

Tisdagen har bjudit har förutom kungens hälsning bjudit på andra välkomna nyheter. Sverige har tecknat ett EU-gemensamt avtal med Pfizer/Biontech om att köpa 4,5 doser av deras kommande coronavaccin. Det motsvarar behovet för alla som är över 65 år i landet.  

Genom avtal med andra bolag väntas behovet för att massvaccinera hela befolkningen kunna täckas. 

Vaccinen väntas kunna bli godkända av EU:s kontrollmyndighet tidigast i januari och sedan leveras etappvis under våren.

https://www.instagram.com/p/CHss4UFImOL/?igshid=t6x6a3hbayga

Stefan Löfven: När vi tog beslut om 300 var bilden en annan

Statsministern om de förändrade gränserna för sammankomster.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.