Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungens flygplan drabbat av tekniskt fel

Så sent som för en dryg månad sen var kungen senast i Asien, den gången deltog han och kronprinsessan Victoria i kröningen av Japans nye kejsare Naruhito i Tokyo.
Kungens resa försenas. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kungen och drottning Silvia.Foto: KARIN WESSLéN / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett tekniskt fel har tvingat kungaparet att skjuta fram avresan till Indien och statsbesöket där. 

Statsflyget, som skulle ha lyft i morse med även utrikesministern och näringsministern ombord har drabbats av ett tekniskt fel.

– Vi skulle ha lyft 08.45 men nu är vi inplanerade att flyga reguljärt 19.45 i kväll i stället, säger Margareta Thorgren, Hovets informationschef.

Thorgren vill inte gå in på vad det rör sig om för tekniskt fel.

– Vi har inte den informationen, men nu lyfter vi i kväll i stället. Det blir ett fullspäckat statsbesök över fyra dagar så vi kör i gång direkt när vi landar, säger hon.

Kungens plan fick tekniskt fel

Kungen och drottningen ska på statsbesök till Indiens huvudstad New Delhi. Kungaparet åker tillsammans med utrikesminister Ann Linde, näringsminister Ibrahim Baylan och Maja Fjaestad, statssekreterare vid Socialdepartementet. 

Kungaparet har blivit inbjudna av President Ram Nath Kovind och syftet med besöket är att stärka de goda relationerna och stärka samarbetet mellan Sverige och Indien.

Kronprinsessan Victoria kommer att närvara på en brief med utrikesdepartementet på Kungliga slottet inför resan, men kommer inte själv att följa med för att delta i det fem dagar långa programmet. 

Kungens sanna förmögenhet avslöjad

Kungen är mycket rikare än vad han själv tidigare har uppgett till Skatteverket – se granskningen av hans tillgångar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.