Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungen spanade in lyxbilar på Rivieran

Kungen är på semester på Franska rivieran. Foto: IBL
Väl där passar han på att spana in värstingbilar. Foto: IBL
Kungaparet semestrar som vanligt på Franska rivieran. Foto: IBL

Kungen spanar in lyxiga sportbilar på semestern på Rivieran.

Parkeringsplatserna i Saint-Tropez är fulla med Ferrari och Porsche, så det finns mycket för kungen att titta på – även om han själv redan har flera dyrgripar i garaget.

En röd Ferrari väcker kung Carl Gustafs uppmärksamhet när han och drottning Silvia strosar omkring i den exklusiva badorten Saint-Tropez på Franska rivieran. Den bilintresserade kungen stannar till och tittar lite extra på fartvidundret.

Jämför med egna Ferrarin?

Han kanske jämför med sin egen Ferrari 599 GTB, en riktig värstingbil med 620 hästkrafter och ett nypris på mer än två miljoner kronor. Han äger också flera veteranbilar, men gav bort sin Porsche 911 Carrera Coupe till prins Carl Philip förra året.


LÄS MER:
Prinsparets familjeglädje på Franska rivieran

Kungaparet njuter av stärkande bad och avkopplande båtliv på egna strandremsan nedanför Villa Mirage.Foto: THIBAUT DALIPHARD/E PRESS PHOTO / /IBL E-PRESS PHOTO.COM


Kungaparet semestrar som vanligt på Franska rivieran. Med strandvillan i Sainte-Maxime som fast punkt gör de utflykter i grannskapet i båt och bil. De njuter av stärkande bad och avkopplande båtliv på egna strandremsan nedanför Villa Mirage, som kungen ärvt av sin farbror prins Bertil, och ombord på motorjakten ”Polaris”.

Närbelägna Saint-Tropez är ett favoritmål för shopping och restaurangbesök, till exempel på kändiskrogen Club 55. Där kan kungen också kolla in snabba och dyra bilar.


LÄS ÄVEN: Hemliga planerna inför att drottning Elizabeth dör 

 

Närbelägna Saint-Tropez är ett favoritmål för shopping och restaurangbesök, till exempel på kändiskrogen Club 55.Foto: THIBAUT DALIPHARD/E PRESS PHOTO / /IBL E-PRESS PHOTO.COM

Carl Philip och Sofia med på semestern

I år har prinsparet Carl Philip och Sofia och deras barn varit med på semestern. Carl Philip fick göra avbrott under veckoslutet för ett officiellt tvådagarsbesök i Haag i Nederländerna där den världsomspännande havskappseglingen Volvo Ocean Race går i mål. Prinsen är ”beskyddare” av tävlingen.

https://www.instagram.com/p/BkskzRkHAdh/?hl=sv&taken-by=kungahuset

– Vi kommenterar inte kungaparets privatliv, men jag kan säga att delar av familjen firat midsommar tillsammans, sade Margareta Thorgren, kungahusets informationschef, tidigare.

Kungaparets närmaste officiella program är ceremonin på Solliden den 5 juli när "Årets ölänning" utses och därefter kronprinsessan Victorias födelsedagsfirande den 14 juli.

 

LÄS ÄVEN: Här är prinsessan Sofias oglamourösa strandväska 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.