Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungens och Silvias lyxiga semester – på rivieran

Se avsnittet här.
Kungen och drottningen befinner sig för närvarande på Franska rivieran.
Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN
Drottningen svalkar sig i havet utrustad med ett par simfötter.
Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN
På bilder från båtturen verkar det som att kungen mest njuter av solen.
Foto: E-PRESS PHOTO.COM//NO CREDIT / E-PRESS TT NYHETSBYRÅN
Kungen och drottningens semester i Frankrike blir dock inte särskilt långvarig.
Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har semester på Franska rivieran – och njuter av ledigheten i motorbåten ”Polaris” och i lyxvillan Villa Mirage.

Resten av kungafamiljen befinner sig dock på annat håll.

– Kungaparets barn är alla vuxna och har egna familjer. Dock är hela kungafamiljen samlad och tillsammans på Öland, Solliden större delen av juli, säger hovets presschef Margareta Thorgren.

Åker du utomlands på semester i sommar?

Det svenska sommarvädret lämnar mycket att önska – och snart ska det bli ännu kallare. Kung Carl Gustaf och drottning Silvias traditionsenliga semester på Franska rivieran kommer därför ovanligt lägligt. 

Den franska sommaren kräver svalkande dopp i havet.
Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

Njuter av solen i vrålåket

Svensk Damtidning skriver att kungen och Silvia för närvarande befinner sig i familjens lyxvilla Villa Mirage i Sainte-Maxime i Saint-Tropez-bukten i södra Frankrike. På bilder från semestern syns hur kungen och drottningen njuter av en tur till havs i den vackra motorbåten ”Polaris” – ett vrålåk som enligt tidningen kostade fyra miljoner kronor. 

Båten ”Polaris”.
Foto: AGENCE / BESTIMAGE / BEST IMAGE TT NYHETSBYRÅN

På bilder från båtturen verkar det som att kungen mest njuter av solen, samtidigt som drottningen svalkar sig i havet utrustad med ett par simfötter.

Prins Bertil och prinsessan Lilian åkte ofta till Villa Mirage, och även för kung Carl Gustaf och drottning Silvia har det blivit en tradition att njuta av sommaren på den Franska rivieran. När prins Bertil gick bort 1997 ärvde kung Carl Gustaf Villa Mirage, enligt Svensk Damtidning.

Prinsessan Lilian och prins Bertil njuter av solen vid Villa Mirage 1991.
Foto: JAN DELDEN

Hela familjen ska samlas på Öland

Kungens och drottningens semester i Frankrike blir dock inte särskilt långvarig. Om ungefär två veckor firar kronprinsessan Victoria traditionsenligt sin födelsedag på Öland. Firandet kommer äga rum på Sollidens slott och Borgholms IP, och hela kungafamiljen ska samlas för att delta i festligheterna.

Därför är barnen inte med i Frankrike

Margareta Thorgren är presschef på hovet. Hon förklarar varför resten av familjen inte är med kungen och drottningen på Franska rivieran:

– Kungaparets barn är alla vuxna och har egna familjer. Dock är hela kungafamiljen samlad och tillsammans på Öland, Solliden större delen av juli, säger Margareta Thorgren.

Firandet av kronprinsessan Victoria den 14 juli ackompanjeras av artister som Benjamin Ingrosso, Rickard Söderberg, Arja Saijonmaa, Lina Hedlund, Kaliffa och Isaac & the Soul Company.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.