Kungaparet träffade på tisdagen Dagny Carlsson, 105. Foto: KUNGAHUSET.SEKungaparet träffade på tisdagen Dagny Carlsson, 105. Foto: KUNGAHUSET.SE
Kungaparet träffade på tisdagen Dagny Carlsson, 105. Foto: KUNGAHUSET.SE
Dagny Carlsson är känd som Sveriges äldsta bloggare och har bland annat varit sommarvärd i P1. Foto: CORNELIA NORDSTRÖMDagny Carlsson är känd som Sveriges äldsta bloggare och har bland annat varit sommarvärd i P1. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Dagny Carlsson är känd som Sveriges äldsta bloggare och har bland annat varit sommarvärd i P1. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Kungen och drottningen träffade Dagny, 105

Publicerad

Kungaparet bjöd in Sveriges äldsta bloggare, Dagny Carlsson, 105, till möte på Slottet.

Men hon har inte lyckats övertyga kungen och drottningen om att börja blogga.

– Hovet kommunicerar via sociala medier, men blogg är inte aktuellt, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.

Sveriges äldsta bloggare heter Dagny Carlsson.

Som 99-åring gick hon en datorkurs och har sedan dess drivit en framgångsrik blogg som rönt stor uppmärksamhet.

Bland annat har hon medverkat i SVT-dokumentären "Det är inte så dumt att bli gammal", sommarpratat i P1 och utsetts till Årets senior 2015.

En sak har dock stått på Dagny Carlssons lista: Träffa kungaparet.

– Vi fick information om att Dagny Carlsson gärna ville träffa kungaparet. Kungaparet tyckte att det var väldigt trevligt att ha möjlighet att ta emot henne på Slottet, säger Johan Tegel, informationssekreterare vid hovet.

Dagny Carlsson har gjort mycket – men inte träffat kungaparet. Förrän nu.Foto: KUNGAHUSET.SE

Träffade kungaparet på Slottet

På tisdagen blev det av – och Dagny Carlsson bjöds in till Prinsessan Sibyllas våning på Stockholms slott.

Vad pratade de om på mötet?

– Dagny Carlsson berättade bland annat om sitt bloggande som hon har ägnat sig åt de senaste fem, sex åren och om den uppmärksamhet som det har lett till.

Det är inte så att kungaparet ska börja blogga och behövde lite tips från proffset Dagny Carlsson?

– Hovet kommunicerar via flera sociala medier, bland annat Instagram och Facebook. Men blogg är inte aktuellt, säger Johan Tegel vid hovet.

"Jag gör så gott jag kan"

Dagny Carlsson har tidigare berättat för Expressen att hon sitter flera timmar per dag framför datorn och skriver ur sig inlägg till sin blogg, där hon använder sig av sitt alias "Bojan".

– Jag brukar skriva en kladd först. Sedan filar jag ner den till ett minimum. Jag gör så gott jag kan, har Dagny Carlsson berättat.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.