Plötsligt dyker en liten katt upp under kungaparets intervju med Expressen. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURESPlötsligt dyker en liten katt upp under kungaparets intervju med Expressen. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURES
Plötsligt dyker en liten katt upp under kungaparets intervju med Expressen. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURES
Den aktuella katten. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURESDen aktuella katten. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURES
Den aktuella katten. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURES
Kungen och drottningen besökte Bandung Institute of Technology, ett av Indonesiens främsta lärosäten. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURESKungen och drottningen besökte Bandung Institute of Technology, ett av Indonesiens främsta lärosäten. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURES
Kungen och drottningen besökte Bandung Institute of Technology, ett av Indonesiens främsta lärosäten. Foto: DAVID SICA/STELLA PICTURES

Kungen ser en katt – avbryter intervjun

Publicerad

BANDUNG. Plötsligt dyker en liten katt upp under kungaparets intervju med Expressen.

Då stannar kungen upp – och avbryter drottning Silvia:

– Ursäkta, jag står och tittar på en liten katt, utbrister kungen.

Kungen och drottningen besökte på onsdagen Bandung Institute of Technology, ett av Indonesiens främsta lärosäten.

Det var parets sista programpunkt innan statsbesöket formellt avslutades – och efter besöket mötte kungen och drottningen Expressen för en intervju om besöket.

Intervjun gjordes utomhus i en trädgård. 

När drottning Silvia svarar på en fråga hoppar en katt upp på en vattenfylld dekoration och börjar lapa vatten.

Då kan kungen inte hålla sig och utbrister:

– Ursäkta, jag står och tittar på en liten katt där. Jag vet inte, kan du filma den lite snabbt?

"Fantastiskt campus"

Både kungen och drottningen betraktar sedan den väldigt söta katten. Kungen reflekterar över miljön.

– Det känns lite grann som att vi är mitt ute på landsbygden. Men det är vi inte. Det är ett gammalt universitet det här, från 1920-talet tror jag. Det är ett fantastiskt campus i den här staden som kanske inte har exploderat på samma sätt som Jakarta har gjort, säger kungen.

Den lilla katten hade många kattvänner som sprang omkring på universitetsområdet. De hade alla försvunnit innan intervjun med kungen och drottningen var över.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Kungligt på Facebook. Här får du senaste nytt om kungafamiljen!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag

Kungligt – senaste nytt om kungahusen

Här kan du läsa senaste nytt om de svenska och europeiska kungligheternas tillvaro. Fokus ligger på den svenska kungafamiljen med kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia samt småsessorna Estelle och Leonore i spetsen. Men vi bevakar även de andra europeiska kungahusen.